Termal'de Turizm Patlaması

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, ilçeye gelen turist sayısının bir çok ili geride bıraktığını, bu başarının altında tanıtımın yattığını söyledi.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla turizm sezonunun hareketlenme eğilimi içerisinde olduğu şu günlerde ilçedeki turizm potansiyelini değerlendiren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, ilçenin çektiği turist sayısı ile bir çok ili dahi geride bıraktığını söyledi.

Özellikle yabancı turist potansiyelindeki artışın sevindirici olduğuna işaret eden Atik, "Termal eskiden ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinden gelen turistleri ağırlardı. Ancak Son yıllarda özellikle Rusya'dan gelen turistlerin sayısı da Arap turist sayısına yaklaştı. Bu sevindirici bir gelişme. Öte yandan yerli turist sayısında da ciddi bir artış var. Bütün bunları göz önünde tuttuğumuzda ilçemize gelen turist sayısı birçok ile giden turist sayısını dahi geride bırakıyor. Bu bir başarıdır. Ama bu başarının altında ilçemizdeki turizm tesislerinin kalitesinin hızla artması ve iyi bir tanıtım yatıyor" dedi.

Kaynak: İHA