İğdır'da Engellilerin El Emekleri Sergilendi

Iğdır’ın Aralık Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün desteğiyle 'Engelsiz engelliler' sloganıyla açılan kurslara katılan engellilerin yaptığı el işleri düzenlenen kermesle sergilendi.

İğdır'da Engellilerin El Emekleri Sergilendi
Iğdır’ın Aralık ilçesinde 6 ay önce acılan kurslarda 12 engelliye el becerisi eğitimi verildi.

Engellilerin yaptıkları el emeği göz nuru çeşitli süs eşyası ve tekstil ürünleri, yapılan kermes ile protokol üyelerine ve ilçe halkına tanıtıldı. Kermesin açılışını yapan Iğdır Valisi Ahmet Pek, engellilerin kendi el becerileriyle yaptıkları el işlerini sergilediklerini belirtti.

Engelli insanların şevklerinde, isteklerinde hiçbir eksiklerinin olmadığını ifade eden Pek, "Burası ismi üzerinde 'Engelsiz engelliler' sloganıyla açılan bir yer. Bu işleri yapanların hepsi normalde toplumda engelli diye tanınan insanlar. Bu insanlar gördüğümüz kadarıyla bu işi öyle benimsemişler ki yaptıkları işten hem memnuniyet duyuyorlar hem ortaya bir şey çıkardıkları için Son derece sevinçliler" dedi.

Kurs hocası Birsen Aksu ise, burada verdikleri el sanatı kursları ile engelli çocukları topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirtti

Rıza Güzelkaya isimli engelli yakını da, yapılan böylesi faaliyetler sayesinde evlerde, dört duvar arsında sıkışıp kalan çocuklarının sosyalleştiğini, böylesi faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Bundan dolayı kendileri ve çocuklarının çok mutlu olduklarını ifade eden Güzelkaya, bu tür kursların devam etmesini istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA