Eğitimciden Eğitime Anlamlı Bağış

İçel'de biri öğretmen iki kardeş, eğitime katkı sunmak amacıyla 6 bin metrekare arsa ile 2 katlı bina bağışında bulundu.

Eğitimciden Eğitime Anlamlı Bağış
'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası' kapsamında gerçekleştirilen protokol, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile bağışçı Huzurkent Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Ayfer Mürşitoğlu ve Gökhan Mürşitoğlu kardeşler arasında, İçel Valiliği'nde düzenlenen törenle imzalandı.

Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün de katıldığı törende konuşan Vali Güzeloğlu, bu gibi törenlerin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Eğitime yapılan yatırımların, şüphesiz en değerli yatırımlar olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, 'Bir kişi bir dünyadır diyoruz. Bir kişiyi değiştirmek, onun şahsında onun dünyasını ve geleceğimizin dünyasını şekillendirmek ve daha iyiye taşımak diyoruz. Bu da ancak ve ancak eğitimle mümkün. Eğitilmiş bireyler, bilgili bireylerdir ve o toplumlardır ki, geleceğe güçlü, güvenli, kararlı ve sağlıklı adımlarla yol alırlar. Bu yüzden eğitim alt yapısını iyileştirmek, güçlendirmek İçel'deki temel önceliğimizdir ' dedi.

İçel'de son 3 yılda Türkiye çaplı eğitim başarılarının peş peşe elde edildiğine dikkat çeken Güzeloğlu, 'Gerek sınav başarıları, gerek fiziksel alt yapı yatırımları, gerekse fen ve bilimsel proje tabanlı çalışmalar ve yatırımlar dahil olmak üzere çok önemli ve değerli başarılar elde edilmiştir. Okul öncesinden başlayarak Türkiye'de eğitimin her alanında örnek modeller gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Organize Sanayi Bölgelerinde meslek liseleri eğitiminin, çıkan düzenleyici temel metinlerinde İçel örnek alındı. Bağışçılarımız ve hayırseverlerimizin sağladığı katkılarda da İçel olarak çok güzel bir yerdeyiz. Mutluluğumuz bu açıdan çok büyük ve çok özel. Bu katkıyı sağlayan değerli bağışçılara teşekkür ediyorum. Onların bu çabasının örnek olmasını diliyor ve artarak bu gibi çabaların çoğalmasını diliyorum ' şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Nihat Karabiber ile İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül de, İçel'de en büyük sorunlarının, eğitim kurumları için arsa üretimi olduğunu ifade ederek, böyle bir bağışın gerçekleşmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirttiler.

Huzurkent Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Ayfer Mürşitoğlu ile kardeşi Gökhan Mürşitoğlu ise, anne ve babalarının hayalini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Şu an hayatta olmayan anneleri Muazzez ve babaları Tahsin Mürşitoğlu'nun, eğitime büyük önem verdiklerini dile getiren Mürşitoğlu kardeşler, onların isimlerini eğitim kurumlarında yaşatmayı arzuladıklarını belirttiler.

Konuşmaların ardından Adanalıoğlu'nda bulunan 2 katlı bina ile 6 bin metrekarelik arsa bağışını içeren protokol Vali Güzeloğlu ile Mürşitoğlu kardeşler arasında imzalandı.
Kaynak: İHA