Çavuşoğlu: Almanya'da Soruşturma Devam Ediyor

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da çıkan yangında hayatını kaybeden 8 Türk vatandaşın soruşturmasının devam ettiğini belirtti.

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında bulunan Backnang kasabasında bir apartmanda çıkan yangında aynı aileden 8 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesi ile açıklamalarda bulunan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çavuşoğlu, tüm ihtimallerin göz önünde bulundurularak soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

İstanbul'da yapılan otopsi ile tüm ihtimalleri göz önünde tuttuklarını belirten Çavuşoğlu, bu konuda kimseyi suçlamak istemediklerini kaydetti.

Almanya'da daha önce üzüntü duyulan kundaklamalar yaşandığını ifade eden Çavuşoğlu, "Vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Geçmiş tecrübemizden dolayı bu inceleme yapılırken geniş ve ayrıntılı bir soruşturma olsun ki bir Şüphe yaşanmasın. Almanya'daki otopsiden sonra Türkiye'de de otopsi yapılmasının Almanya'ya güvenmemek anlamına gelmez. Soruşturma için kendileri ile temas halindeyiz. Temennimiz burada herhangi bir Neonazi ve kundaklamanın olmaması ama bu ihtimallerin hepsi göz önünde tutularak soruşturma devam ediyor. Yakında bunun sonuçları da açıklanır." dedi.