Yatağa Bağımlı Hastaların Umudu Oldular

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Turgutlu Devlet Hastanesi bünyesinde 2009 yılında kurulan Evde Tedavi Hizmetleri birimi, hastalara umut olmaya devam ediyor.

Yatağa Bağımlı Hastaların Umudu Oldular
Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü’nün eşi Dr. Arzu Günlü sorumluluğundaki birim kurulduğu günden bu yana yaklaşık 702 hastaya evlerinde sağlık hizmeti verdi.

Bu yılki verilere göre şuan 306 hastanın tedavisini evde sürdüren birim, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerine karşılık veriyor.

Dr. Arzu Günlü sorumluluğundaki 4 kişilik ekipten oluşan Evde Tedavi Hizmetleri Birimi, yatağa bağımlı 306 hasta ile yakından ilgileniyor. Hasta ve hasta yakınları ile aralarında farklı bir bağ oluşan birimin özverisi de taktirle karşılanıyor… Hastaların bu hizmetten faydalanabilmesi için gereken bazı kriterleri taşıması gerekiyor.

Yatağa bağımlı olan, hastaneye gelerek tedavi olma imkanı bulunmayan ve Son dönem kanser hastalarından oluşan kişilere hizmet götüren ekip, hastaların dönemsel değişiklikleri, iyileşme ve bakımlarını kayıt altına alarak süreci dikkatle takip ediyorlar.

Turgutlu Devlet Hastanesi Evde Tedavi Hizmetleri birimi yapmış oldukları başarılı çalışmalar nedeni ile Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, bakanlığın belirlediği hedeflere ulaşılması nedeniyle ekip teşekkür belgesine layık görüldü.

Evde Tedavi Hizmetleri birimi sorumlusu Dr. Arzu Günlü, “ Ortalama olarak günde yirmi hastaya ulaşıyoruz. Birimimizde görevli tüm arkadaşlarım büyük bir özveri ile bu zor görevi sürdürüyor. Biz hastalarımızın sağlık boyutunun yanı sıra sosyal sorunlarıyla da yakından ilgileniyoruz. Bu konuda eşim Nazmi Günlü’den büyük destek görüyoruz. Hastalarımız ile aramızda güzel bir bağ oluşuyor ve bizleri aileden biri olarak görüyorlar buda bizi Son derece mutlu ediyor.” Şeklinde konuştu.

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğu ise, “Evde Tedavi Hizmetleri birimimizin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Kendilerini özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu birim Son derece önemli. Hastalarımızın sağlıklarına kavuşması ve gereken bakım hizmetini alması düşüncesiyle kurulan birimimiz 2009 yılından beri bir çok hastayı sağlığına kavuşturmuştur. Bu durum bir sağlık çalışanı için mutluluk verici bir olaydır” dedi.

Kaynak: İHA