Üçüncü İtfaiye Aracıda Teslim Alındı

Kastamonu Belediye Başkanlığı’nca geçen yıl Devlet Malzeme Ofisi’ne sipariş edilerek satın alma işlemleri yapılan 3 itfaiye aracından 2’si daha önce teslim alınırken, araçların sonuncusu da geçtiğimiz günlerde teslim alınarak hizmete geçirildi.

Üçüncü İtfaiye Aracıda Teslim Alındı
Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne alınan itfaiye araçlarından Sonuncusu, yüklenici firma tarafından Kastamonu’ya getirilerek belediyece yapılan kontrollerden Sonra teslim alındı. Geçen yıl satın alma işlemleri yapılan ve Devlet Malzeme Ofisi tarafından tedariki gerçekleştirilen Mercedes Benz marka itfaiye araçlarının Sonuncusunun 4x4 çekiş özelliğine sahip, tam donanımlı bir arazöz olduğu öğrenildi. Yeni itfaiye aracının sahip olduğu 6 ton su kapasitesi, hidrolik merdiven ve elektronik motopomp sisteminin yanı sıra 4x4 çekiş özelliği sayesinde rampa olan yerlere kolayca çıkabildiği, bu sebeple yangınlarda öncü ve ilk müdahale aracı olarak kullanılacağı bildirildi.

Kastamonu Belediyesi’nce satın alınan Son itfaiye aracının da teslim alınıp hizmete geçirilmesi üzerine araçları teslim eden yüklenici firma tarafından gönderilen bir eğitimci, itfaiye teşkilatı perSoneline araçların tanıtımını yaptı. Yeni itfaiye araçlarının teknik özelliklerini anlatan teknik eğitim uzmanı Muharrem Özsoy, itfaiye perSoneline araçlarla ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verdi. Ayrıca aynı eğitimci tarafından, havaalanının yakında hizmete girecek olmasından dolayı uçak kazalarına müdahale ile ilgili sunum yapılırken havaalanının açılmasıyla birlikte ilimize gelecek olan uzmanlarca uçaklar üzerinde uygulamalı eğitimin de verileceği öğrenildi.

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, itfaiye hizmetlerini halka en iyi şekilde sunmak amacıyla Son yıllarda bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini, bu çalışmaların Sonucunda bölgenin en modern itfaiye teşkilatını oluşturduklarını söyledi.

Başkan Vekili Yavuz, “Yangın, kaza ve doğal afetlerde insanların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla gece gündüz çalışan itfaiye teşkilatımız çok hassas bir görevi yürütüyor. İnsanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için bu tür olaylarda en etkili şekilde müdahalede bulunmak ve riskleri en aza indirmek gerekiyor. Bu nedenle de itfaiye teşkilatımızın yeterli sayıda kalifiye perSonele ve modern araç gereçlere sahip olmasına önem veriyoruz. Son yıllarda itfaiye teşkilatımızı, yeni perSonellerle ve araç gereç takviyesiyle güçlendirdik. İtfaiye perSonellerimizin eğitimine de aralıksız devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın Sonucunda bugün, itfaiye teşkilatımızı çok iyi bir seviyeye getirdik. Şu an bölgenin en modern itfaiye teşkilatına sahip olduğumuzu memnuniyetle söyleyebilirim” dedi.

Kaynak: İHA