Türk profesörden büyük başarı!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel, uluslar arası bir başarıya imza attı.

Türk profesörden büyük başarı!
Aynı zamanda Aydınlı olan Prof. Dr. Yunus Çengel'in yazdığı 'Akışkanlar Mekaniği: Temeller ve Uygulamalar ' kitabının 3. Baskısı Amerika'da 'Fluid Mechanics: Foundations and Applications' orijinal adıyla yayımlandı.

Kitabın basımını, mühendislik alanında Amerika'nın en büyük yayınevlerinden olan ve bastığı ders kitapları başta Amerika olmak üzere Türkiye dahil tüm dünyada pazarlanan McGraw-Hill yayınevi gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yunus Çengel'in yazmış olduğu Akışkanlar Mekaniği kitabının 3. baskısının tam renkli olarak yayımlaması, kitabın tüm dünyadaki yaygın kullanımının bir göstergesi ve kitabın yazarlarına olan güvenin bir ifadesi olarak kabul ediliyor.

Kitabın tam renkli yeni baskısının Türkçe'ye çevirisinin bir yıl içinde piyasaya sunulması planlanıldığını belirten ADÜ Mühendislik fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel, 'Bu itap dünyanın pek çok ülkesinde mühendislik fakültelerinde temel ders kitabı olarak kullanılıyor. Amerika'dan tutun Hindistan'a kadar dünyanın pek çok ülkesinde bu kitap okutuluyor. Ancak Türkiye olarak dünya çapında bir yayınevimiz olmadığı için bu kitaplar Amerika'daki yayınevi tarafından bastırılıyor ' dedi.

İlk baskısı 2006'da çıkan kitabın orijinal baskısı eğitimi İngilizce olan tüm dünya üniversitelerinde, yaygın olarak kullanılırken, Çince, Korece, İtalyanca, Farsça, Fransızca, İspanyolca ve Türkçe'ye çevrildi. Kitabın Türkçe tercümesi Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen en iyi tercüme eser ödülünü de aldı.Ondan fazla dile çevrilmiş Termodinamik kitabı başata olmak üzere birçok mühendislik ders kitabının yazarı olan Prof. Dr. Yunus Çengel Amerikan Mühendislik Eğitimi Birliği (ASEE) tarafından verilen 'Seçkin Yazar' ödülünü de iki defa aldı.
Kaynak: İHA