Putin, Sarkisyan’la Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la Moskova dışında bulunan Novo Ogoryova devlet başkanlığı rezidansında bir araya geldi.

Putin görüşme öncesi yaptığı açıklamada Rusya’nın Ermenistan yatırım yapan lider ülke konumunda olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ermenistan’daki yatırımların yüzde 20 civarında arttığını belirten Putin, “Toplam rakam 3 milyar doları buldu. Moskova ve Erivan özel ilişkilere sahip.” dedi.

“Dünya ekonomisinde yaşanan sorunlara rağmen, yatırım programlarımız başarılı bir şekilde devam ediyor.” değerlendirmesinde bulunan Rusya lideri, Rusya’da çok sayıda Ermeni vatandaşının yaşadığını, insani alanda ilişkilerin de geliştiğini belirtti.

Sarkisyan’ı yeniden seçilmesi vesilesi ile kutlayan Putin, “Yüzde 60’ın üzerinde destek aldınız. Bu Ermenistan halkının size olan güveninin işareti.” dedi.

Rusya’nın Ermenistan’ın stratejik ortağı olduğuna değinen Sarkisyan da, “Seçim sonrası ilk ziyaretimi Rusya’ya yapmam çok mantıklı. Rusya bizim stratejik ortağımız.” ifadelerini kullandı. Sarkisyan, Putin’i Ermenistan’a davet etti.İki lider Rusya-Ermenistan ilişkilerinin ileri taşınmasının yanı sıra, BDT yapısı içinde işbirliğinin derinleştirilmesi, bölgesel sorunlar ve Yukarı Karabağ krizini ele aldı.