Kapanan Okullarda Çiçek Açacak

Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, kaymakamlığının başlattığı proje ile kapanan okulların bahçelerinde çiçek yetiştiriciliği yapılacağını söyledi.

Kapanan Okullarda Çiçek Açacak
Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, kapanan atıl durumdaki okullara Kabadüz Belediye Başkanı Orhan Aktaş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilal Çelik, Halk Eğitim Müdürü Cemalettin Türk ve kursiyer bayanlarla birlikte gezi düzenledi.

Kaymakam Engin Avcı, ilçede kesme çiçekçiliği geliştirmek ve boş olan okul arazilerini değerlendirmek istediklerini söyledi.

Atıl durumdaki okulları ve bahçelerini değerlendirilmesiyle ilgili bir proje olduğunu ifade eden Kaymakam Engin Avcı, “Aslında bu proje 5-6 projenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir proje. Açılan kursla hem kadınlarımıza kesme çiçekçiliği öğretmek hem de boş olan okul arazilerini iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca burada yapacağımız kesme çiçekçilik başarılı olursa vatandaşlarımıza bu işin burada olacağını ve ekonomik olarak da gelir getirici olduğunu göstermek istiyoruz. Bunları yapabilirsek tüm Ordu’da örnek olacak bir proje olacağını düşünüyoruz” dedi

İlçede lilyum çiçeğini yetiştireceklerini belirten Avcı, ”Lilyum çiçeğinin özelliklerini ve bu yörede yetişip yetişmeyeceğiyle ilgi bir çalışma yaptırdık. Toprak analizini yaptıracağız. Lilyum pahallı bir çiçek. Eğer bu çiçek burada üretilebilirse ekonomik olarak ciddi manada bu yörenin insanlarına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bunu da öncelikle bayanlardan başladık. Halk Eğitim kapsamında 15 bayanımıza lilyum çiçeğinin nasıl yetiştiğini, nasıl pazarlanacağını uygulamalı olarak göstereceğiz” diye konuştu

Kabadüz Belediye Başkanı Orhan Aktaş, “Biz de kapalı okullarımızın değerlendirilmesi kapsamında birlikte bazı projeler yürütüp ilçe halkına faydalı olmaya çalışıyoruz. Proje ilçemize milletimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim usta öğretici Derya Kaya ise, ”Ordu’da çiçek üreten belli başlı bir yer yok. Çiçekler dışarıdan Akdeniz'den geliyor. Fakat burada lilyum ve soğanlı çiçeklerde iklimimiz uygun. Kaymakam beyin desteğiyle yaz ayına ürün almayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı

Gezide Aşağı Kirazdere köyü Bakacak mevkisindeki kapalı köy okulunun bahçesinde kısa süre içerisinde ilk lilyum çiçeği yetiştirme çalışmasının yapılması kararlaştırıldı .
Kaynak: İHA