İzmir 3 Bini Aşkın Genç Girişimciyi Bekliyor

Dünyanın önde gelen liderlik ve girişimcilik organizasyonlarından biri olan Junior Chamber İnternational (JCI) Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin 2013 yılının ikinci toplantısına onur konuğu olarak katılan İZFAŞ Genel Müdür V.

İzmir 3 Bini Aşkın Genç Girişimciyi Bekliyor
Mehmet Şakir Örs, genç girişimcilere fuarcılığı anlattı. JCI İZMİR’in dünyanın dört bir yanında JCI üyelerinin katıldığı ve 2015 yılında düzenlenecek olan Avrupa Konferansına aday olmasından büyük memniyet duyduğunu belirten Örs, bu önemli organizasyona destek vermekten büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.

İZFAŞ olarak gençleri önemsediklerini söyleyen Örs; “Sizlerden çok etkilendim, kuruluşunuzun ne kadar etkin, uluslararası çapta bir organizasyon olduğuna tanık oldum. Toplantıya katılmaktan büyük memnuiyet duydum, davetiniz için teşekkür ediyorum ve sizleri kutluyorum. İzmir'e büyük katkı yapacağına inandığım 2015 Avrupa Konferansı adaylığınızı destekliyoruz. Topluluğunuzla ortak işler yapabileceğimizi düşünüyoruz, işbirliğine açığız” dedi.

İZFAŞ’ı, 4 milyon İzmirlinin kuruluşu olarak gördüklerini ifade eden Örs “Fuarcılığa yaklaşırken bu perspektiften yaklaşıyoruz. Bu bize çok büyük bir güç veriyor ama aynı zamanda büyük bir sorumluluk yüklüyor. Projelerimizin, fuarlarımızın bu kente bu ülke ekonomisine getirisi bizim için önem taşıyor. Bu nedenle fuarlarımızı kentimizin yol haritası ile buluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Kentin üretim dokusuyla buluşan fuarların İZFAŞ’ın en başarılı olduğu fuarlar olduğuna dikkat çeken Örs konuşmaşını şu sözler ile sürdürdü: “Ülkemizde mermer rezervi en fazla olan bölge Ege Bölgesi’dir. Bu nedenle Marble’da çok önemli noktalara ulaştık. Dünya markası olan Marble - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı alanında dünyanın önde gelen üç büyük fuarı arasında yer alıyor. Gaziemir Yeni Fuar Alanı ile birlikte İZFAŞ’ın göz bebeği, başak fuarımız Marble’da dünya liderliğini hedefliyoruz. Gelinlik üretiminin yüzde 75’i İzmir’de gerçekleşiyor. IF Wedding Fashion İzmir, 7 yılda alanında Avrupa’nın en büyük fuarı haline geldi. Yeni imkanlar ile birlikte dünyanın en etkin fuarı olacağını inanıyoruz. Yine bir başka sektör fuarlarımızdan Ayakkabı Fuarımız var. Türkiye’de Ayakkabı üretiminin yüzde 40’ı İzmir’de gerçekleştiriliyor. Yılda iki kez organize ettiğimiz Ayakkabı Fuarı’nı 33’kez gerçekleştirdik. Bu kadar uzun süre organize edilmesinin yine altında yatan en önemli etken İzmir’in dokusuyla buluşan bir fuar olmasıdır. İzmir kimya sanayisi, plastik üretimi bakımından diğer illere göre önde. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz Plastech Fuarı’nda önemli mesafe alacağımızı düşünüyorum. Bir başka fuarımız denizcilik fuarı. İzmir bir deniz kentidir. İzmir’de denizcilik kültürünü daha etkin kılmak, İzmirlileri denizle daha çok buluşturmak, deniz sporları ve deniz ticari bakımından yeni alanlar yatarmak amacıyla Boatshow Fuarı’nı geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirdik.” Gaziemir Yeni Fuar Alanı’nın devreye girmesiyle fuarcılık sektöründe yeni bir dönemin başlayacağını aktaran Örs, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üç ayaklı projesi var. İlk ayağı Gaziemir Yeni Fuar Alanı’nın devreye girmesi. İkinci ayağı ihtisas fuarlarının yeni fuar alanına taşınmasından sonra Kültürpark içinde kullanılan mevcut alanın yeni bir yapılaşmaya gitmeden kongre merkezi için kullanılması. Üçüncü ayağı ise Kültürpark’ın, İzmirlilerin daha çok kullanacağı şekilde yeniden tasarlanması” dedi.

Hilton Oteli’nde düzenlenen toplantı sonunda Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Başkanı Hanzade Tanyalçın tarafından İZFAŞ Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs’e destek ve katılımları için plaket verildi.

GENÇ LİDERLER VE GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ "Junior Chamber International" (Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu) ya da kısa adıyla JCI, dünya çapında faaliyet gösteren genç liderler ve girişimciler federasyonudur.JCI, üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeye katkıda bulunmayı amaçlar. Kendini genç lider ve girişimcilerin federasyonu olarak tanımlayan JCI, üyelerine toplumda pozitif değişimi yaratmaları için gerekli kişisel beceri ve liderlik vasıflarını geliştirmelerini sağlar. Sosyal sorumluluk ve girişimcilik ruhunu kazanmakta destek olur. JCI, bireysel gelişimin yanında, takım çalışması ve dayanışmasını da ön planda tutar.

1992 yılının Eylül ayında İzmir'de kurulan JCI (Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) İzmir'in ulusal ve uluslararası platformda aldığı birçok ödül bulunmaktadır. En son olarak JCI İZMİR, dünyanın dört bir yanında JCI üyelerinin katıldığı ve 2015 yılında düzenlenecek olan Avrupa Konferansına aday olmuştur. 2013 yılında Haziran ayında Monte Carlo'da düzenlenecek olan Avrupa Konferansı'nda İzmir'in adaylığı oylanacaktır.Doğu ve batının buluşma noktası olan İzmir'in Avrupa Konferansı'nı 2015 yılında İzmir'de düzenlemesi halinde, başta Avrupa olmak üzere Amerika, Uzakdoğu ve dünyanın dört bir yanından 18-40 yaş arası ülkelerinde örnek olmuş yaklaşık 3 bini aşkın girişimci gencin İzmir'e gelmesi beklenmektedir. İzmir'e hem maddi hem de manevi anlamda büyük katkı yapacak organizasyonun İzmir kamuoyu tarafından benimsenmesi ve desteklenmesinin oldukça önemli olduğu görülmektedir .
Kaynak: İHA