Van’da Kadınlar Günü Etkinliği

Van’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Vangölü Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde (ÇOGEM) kadınlar için hazırlanan programda, kadınlar Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek günlerini kutladılar.

Van’da Kadınlar Günü Etkinliği
Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı ÇOGEM çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir eğlence programı düzenledi.

Kurum çalışanları, ilgilendikleri çocukların annelerini ve ablalarını sabah evlerinden alarak kuruma getirdi. Kurumda çocuklarıyla birlikte ebru sanatı yapan 150 aile çeşitli aktivite gerçekleştirdi. Programın yemek bölümünde dahil olan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, katılımcıların kadınlar gününü Kürtçe kutladı. Kadınlar günü ve anneler gününün bir tek günle sınırlı olmasını istemediklerini söyleyen Öncül, “Biz sizlerin her zaman başımızın üzerinde yeriniz olduğunu düşünüyoruz. Van’ımızın da kadına şiddetle değil, kadına hizmetle anılan bir şehir olmasını arzu ediyoruz. Kadınlar hizmetin en iyisine layıktır. Anneler ayakları öpülesilerdir. Cennet anaların ayakları altına serilmiştir. Kadınlar en muazzez, en mualla varlıklardır. Ondan dolayı kadınlar şiddeti değil hizmeti hak ediyorlar. Sizlere, kadınlara, erkekler olarak yapılan eğer eziyetimiz varsa ben bütün erkekler adına sizlerden özür diliyorum. Hepinizin ellerini öpüyorum, Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum” dedi.

ÇOGEM çalışanlarından Nalan Cacim de, böyle bir günü ilgilendikleri çocukların aileleriyle geçirmek istediklerini söyledi.

İlgilendikleri öğrencilerin çoğunun kendilerine gelmeden önce sokaklarda mendil, sigara sattığını aktaran Cacim, “Zaman zaman ailelerini de buraya çağırıyoruz. Çocuklarının buralara gelip neler yaptığını görünce bize daha rahat gönderiyorlar. Bizde bu sefer Kadınlar Günü dolayısıyla çocukların anne ve ablalarını buraya çağırdık” diye konuştu.

Kadınlar Günü’nde ÇOGEM yetkililerinin kendilerini hatırladıkları için çok mutlu olduğunu belirten Çiçek Durak ise, kadınların şiddete maruz kalmaması gerektiğini söyledi.

Durak, oğlunun ÇOGEM’e geldikten sonra kendilerine daha saygılı davrandığını ve başarısının daha da arttığını dile getirdi.

Yenilen yemeğin ardından kadınlar Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekti. Çocukları da halaydan sonra kolbastıyla coştu. Kadınlar programın çıkışında kurum tarafından karanfil verilerek yolcu edildi .
Kaynak: İHA