Sebze Hali Projesi Kabul Edildi

Muş Belediyesi’nin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) 2012 Yılı Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesi Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sunduğu ‘Sebze Meyve Hali ve Soğuk Hava Deposu’ projesi 80 puan alarak kabul edildi.

Sebze Hali Projesi Kabul Edildi
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, mevcut sebze halinin bulunduğu arazinin Adalet Bakanlığı’na ait olduğunu ve oraya lojman yapılacağı için boşaltmaları gerektiğini söyledi.

Sebze hali yapılması için çeşitli arayışlara girdiklerini ifade eden Başkan Dede; “Mevcut sebze halimiz, Adalet Bakanlığı tarafından geçmiş yıllarda bize tahsis edilen arazi üzerine kurulmuştu. Adalet Bakanlığı tarafından buraya lojman yaptırılacağı için sebze halinin tahliye edilmesi istendi. Biz de yeni sebze hali için DAKA’ya proje sunduk” dedi.

Muş, Bitlis, Van ve Hakkari’yi kapsayan DAKA’nın geçtiğimiz hafta Muş Valiliği toplantı salonunda düzenlenen yönetim kurulu toplantısında projelerin görüşüldüğünü ifade Dede, görüşmelerde belediyeye ait projenin de aralarında bulunduğu 10 projenin kabul edildiğini belirtti.

DAKA’ya sundukları projenin maliyetinin 3 milyon 210 bin 609 TL olduğunu ifade eden Dede, DAKA’nın yüzde 56 ile 1 milyon 784 bin 777 TL hibe desteği vereceğini belirtti.

Sebze meyve hali ve soğuk hava deposunun yapımı için DAKA’yla sözleşme imzalayacaklarını ifade eden Dede; “Sözleşme imzalandıktan sonra ihale yapacağız ve hemen inşaat çalışmalarına başlayacağız. Sebze meyve hali ve soğuk hava deposunu, Şeker Fabrikası yanında belediyemize ait olan arazi üzerinde 8 bin 204 metrekarelik alanda yaptıracağız. Sebze halinde 30 dükkan ve soğuk hava deposu yer alacak. Burayı tamamladıktan sonra Adalet Bakanlığı’na ait olan mevcut sebze halini boşaltıp orada faaliyet yürüteceğiz” diye konuştu.

Hal dükkanlarını ihaleyle kiraya vereceklerini de belirten Dede, ihalenin ardından komisyoncuları eğitime tabi tutacaklarını ifade ederek; “Bu faaliyetle hem komisyoncuların eğitimi ile sebze halinde güçlü bir başlangıç yapmak için hem de belediye ile komisyonular arasında doğru bir işbirliği sağlanması hedefleniyor. 30 kişinin katılımıyla 3 gün boyunca yapılması planlanan eğitimde Yeni Hal Yasası, kayıtlı ekonomi gerekleri ve önemi ile halin doğru kullanımı konularında eğitim verilecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA