Rusya'da Tutuklu Bulunan Türk İş Adamı İçin Dışişleri Bakanlığı'na Çağrı

Rusya’da yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan Türk iş adamı Mevlüt Bulut’un avukatı Bahar Oğuzhan Üstüay, müvekkiline kaldığı cezaevinde psikolojik ve fiziksek baskı uygulandığını iddia etti.

Bulut’un neyle suçlandığını dahi net olarak bilmediklerini savunun Üstüay, müvekkilinin savunma hakkının yok sayıldığını ileri sürerek Dışişleri Bakanlığı'nın konuya müdahil olmasını istedi.Türkiye’deki önemle yaş sebze ve meyve ihracatçılarından Lider Gıda firmasının sahibi Trabzonlu iş adamı Mevlüt Bulut, yaklaşık 6 ay önce Rusya’da tutuklandı. 'Vergi usulsüzlüğü' suçlamasıyla tutuklandığı bildirilen iş adamının avukatı Bahar Oğuzhan Üstüay, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve Lider Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bulut ile şirket merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Müvekkilin Rusya’da ‘vergi usulsüzlüğü’ yaptığı iddiasıyla tutuklandığını belirten avukat Üstüay, olayda adı geçen Vitamin Limited Şirketi ile müvekkilinin hiçbir fiili ve hukuki bağının olmadığını savundu. Müvekkiline tutuklu bulunduğu cezaevinde ağır psikolojik ilaçlar verildiğini iddia eden Üstüay, bu şekilde ifadesi alındığı ve suçlamaları kabul etmeye zorlandığı söyledi.

Bulut’un avukatları da dahil hiçbir yakını ile görüştürülmediğini kaydeden Üstüay, neyle suçlandıklarını dahi tam olarak bilmediklerini, dosyayla ilgili hiçbir bilginin taraflarına verilmediğini öne sürdü. Konuya Türk devleti eliyle müdahil olunmasını beklediklerini anlatan Üstüay, cezaevi şartları ve soruşturma şekli nedeniyle de AİHM’e tedbir başvurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.DKİB Başkanı Gürdoğan da Türk iş adamlarına yönelik yapılan bu tür girişimlerden ülke ve bölge ihracatının zarar gördüğünü söyledi.

Lider Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bulut ise mutlu ve başarılı günlerinde yanlarında olan devlet büyüklerini kötü günlerinde de yanlarında görmek istediklerini ifade etti.