Prof.dr. Öztek:
Prof.Dr. İbrahim Öztek, Kırım Türklerinin uğramış olduğu soykırıma karşın bugün tüm asaletleri, onurları ve geçmişten gelen köklü kültür ve tarih bilinci ile dimdik ayakta olduklarını söyledi.

Prof.Dr. İbrahim Öztek, toplantıda Türk kültürü ve Türk geleneksel güreşleri konulu bir konferans verdi. Konferansta; Türklerin tarihle yaşıt bir uygarlığa sahip olduğunu anlatan Öztek, Kırım Türklerinin uğramış olduğu soykırıma karşın bugün tüm asaletleri onurları ve geçmişten gelen köklü kültür ve tarih bilinci ile dimdik ayakta olduklarını, yurtlarına geri dönmeye başladıklarını, 500 bin Kırım Türk’ünün yeniden yurt edindiklerini, gelecekte Kırım’ın gerçek sahipleri olarak yeniden Akmescit’in, Bahçesaray’ın Sıvastopol’un sahipleri olacaklarına inandığını söyledi.
Öztek, konuşmasında, Cengiz Dağcı’nın romanlarındaki “ölüm ve korku günlerinin” Kırımlı büyük mütefekkir İsmail Gaspıralı’nın “dilde fikirde işte birlik” deyişi ile yerini mutlu geleceğe bırakacağı temennisinde bulundu.
Öztek, konuşmasında, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu’nun çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Öztek, sivil toplum örgütleri, spor kulüpleri ile aile büyüklerinin sigara, alkol ve uyuşturucu ile mücadelede en önemli rolü üstlenmiş olmaları gerektiğini, el ele vererek, gençlerimizin beden akıl ve ruh yapılarını yok etmeye yönelik kötü alışkanlıklarla mücadelede büyük başarı sağlanacağını söyledi.
Konuşmasının sonunda, Kırım Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Aracı’yı özellikle Kırım Milli Kuşak Güreşine verdiği maddi ve manevi desteklerden dolayı tebrik etti ve kendisine son yazmış olduğu kitaplarından KURAŞ kitabı ile Türkiye Olimpian Derneğinin kitabını armağan etti .
