Prof.dr. Öztek:

Prof.Dr. İbrahim Öztek, Kırım Türklerinin uğramış olduğu soykırıma karşın bugün tüm asaletleri, onurları ve geçmişten gelen köklü kültür ve tarih bilinci ile dimdik ayakta olduklarını söyledi.

Prof.dr. Öztek:
Türkiye Olimpian Derneği Başkanı ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu’nun onursal başkanı Prof.Dr. İbrahim Öztek, Kızılcahamam’da yapılan Kırım Dernekleri Federasyonu Kongresi’ne misafir edildi. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ile birlikte Kırım Dernekleri Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Aracı tarafından toplantıya davet edilen bilim kültür ve spor adamları kongrenin onur konuğu olduğu gibi aynı zamanda Kırım Dernekleri Federasyonu’nun onur üyeleri oldu. Toplantıda birer konuşma yapan Savaş ve Öztek, yeni kurulan federasyonun çalışma ve organizasyonları için başarı temennisinde bulundu.

Prof.Dr. İbrahim Öztek, toplantıda Türk kültürü ve Türk geleneksel güreşleri konulu bir konferans verdi. Konferansta; Türklerin tarihle yaşıt bir uygarlığa sahip olduğunu anlatan Öztek, Kırım Türklerinin uğramış olduğu soykırıma karşın bugün tüm asaletleri onurları ve geçmişten gelen köklü kültür ve tarih bilinci ile dimdik ayakta olduklarını, yurtlarına geri dönmeye başladıklarını, 500 bin Kırım Türk’ünün yeniden yurt edindiklerini, gelecekte Kırım’ın gerçek sahipleri olarak yeniden Akmescit’in, Bahçesaray’ın Sıvastopol’un sahipleri olacaklarına inandığını söyledi.

Öztek, konuşmasında, Cengiz Dağcı’nın romanlarındaki “ölüm ve korku günlerinin” Kırımlı büyük mütefekkir İsmail Gaspıralı’nın “dilde fikirde işte birlik” deyişi ile yerini mutlu geleceğe bırakacağı temennisinde bulundu.

Öztek, konuşmasında, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu’nun çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Öztek, sivil toplum örgütleri, spor kulüpleri ile aile büyüklerinin sigara, alkol ve uyuşturucu ile mücadelede en önemli rolü üstlenmiş olmaları gerektiğini, el ele vererek, gençlerimizin beden akıl ve ruh yapılarını yok etmeye yönelik kötü alışkanlıklarla mücadelede büyük başarı sağlanacağını söyledi.

Konuşmasının sonunda, Kırım Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Aracı’yı özellikle Kırım Milli Kuşak Güreşine verdiği maddi ve manevi desteklerden dolayı tebrik etti ve kendisine son yazmış olduğu kitaplarından KURAŞ kitabı ile Türkiye Olimpian Derneğinin kitabını armağan etti .
Kaynak: İHA