Mısır, Somali’de Büyükelçilik Açtı

Mısır, Dışişleri Bakanı Muhammed Kamel Amr’ın Somali ziyaretiyle birlikte başkent Mogadişu’da büyükelçilik açtı.

Somali Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı ile görüşen Amr, “Bugünden itibaren Mogadişu’da dalgalanmaya başlayacak olan Mısır bayrağı, iki ülkenin birlikteliğinin alameti olacaktır” dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamel Amr, Somali’nin başkenti Mogadişu’ya gelişinde havalimanında Somalili mevkidaşı Fevziye Yusuf Hacı Adan tarafından karşılandı.

Mısır’ın uzun bir aradan sonra Somali’de elçilik açmasının Somali’yi çok memnun ettiğini söyleyen Somali Dışişleri Bakanı Fevziye Yusuf Hacı Adan, Mısırlı mevkidaşı ile birlikte basın açıklaması yaptı. Fevziye Yusuf Hacı Adan, basın açıklamasında İngilizce olarak şöyle konuştu: “Mısır elçiliğinin Mogadişu’da tekrar açıldığını görmek çok uzun süredir görmeyi arzuladığımız bir şeydi. Mısır her zaman bizimle olmuştur, her zaman yeri kalbimizdedir. Bunun bir işareti olarak bugün Mısır bayrağını Mogadişu’da görmek harika bir alamettir. Bu, iki milleti birbirine yaklaştıracak adımdır.” Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamel Amr ise, Somali halkına yardım için harekete geçtiklerine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bugün burada Somalili kardeşlerimize destek vermek için bulunmakta olduğumuzu ifade etmeliyim. Allah’ın izniyle Mısır ve Somali arasında başlayacak işbirliği ve yakınlaşma Somali halkının menfaatlerine göre olacaktır. Dolayısıyla bugünden itibaren Mogadişu’da dalgalanmaya başlayacak Mısır bayrağı iki ülkenin birlikteliğinin alameti olacaktır.” Muhammed Kamel Amr, Somali temaslarında ayrıca Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile de görüştü .
Kaynak: İHA