Kırsal Kalkınma Programı 9. Başvuru Süresi 15 Mart’ta Doluyor

Avrupa Birliği tarafından düzenlenen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD)'nın 9. başvurusuna müracaatlar 15 Mart 2013’te sona eriyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, başvuruda bulunmak isteyen yatırımcıların, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) il koordinatörlüklerine bir an önce başvurmalarını tavsiye etti.

Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan IPARD, Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedefliyor ve işletmeleri Avrupa Birliği (AB) standartlarına yükseltmeyi amaçlıyor. Bayraktar, bu fonların iyi kullanıldığı takdirde tarım sektöründeki yatırımların artmasına, tarım-sanayi entegrasyonuna katkı sağlanmasına, kırsal alanda iş imkânlarının geliştirilmesi ile göçün önlenmesine, Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan işletmelerin sayısının artırılmasına, tarım ve kırsal nüfusun gelir düzeyinin yükseltilmesine ve yaşam koşullarını iyileştirilmesine, tarım sektörünün, verimliği yüksek, dünya standartlarında üretim yapan, küresel düzeyde rekabet gücüne sahip ve sürdürülebilir bir sektör haline gelmesine katkı sağlanmasının beklendiğini bildirdi.