Eğitimde Devamlılığı Azaltma Projesi

Araç ilçesine bağlı Yeşilova İlkokulu’nda öğrencilerin yıl içersinde yaptıkları devamsızlığı önlemek için çözüm yolları aranıyor.

Eğitimde Devamlılığı Azaltma Projesi
Son olarak, öğrencilerin devamsızlığını önlemek için yılSonunda en az devamsızlık yapan öğrenciye tablet bilgisayar verilmesi planlandı. Yeşilova İlkokulu’nda köyün konumu, köyde yaşayan vatandaşların geçim kaynağının sınırlı olması nedeniyle öğrenciler ya tarlada çalıştırılıyor yada hayvan otlatmaya gönderiliyordu. Bu yüzden yıl içersinde öğrenciler, velilerin baskısı Sonucu öğrenciler devamsızlık yaparak evlerinin ihtiyaçlarını görmek zorunda kalıyordu. Bu kapsamda okul idaresi, velilerde bir toplantı düzenleyerek, öğrencilerin devamsızlığını asgari düzeye indirmek için Okul Müdürü Şakir Ünal başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplanda, okul idaresi, öğretmenler, okul aile birliği ve muhtarlık ile oluşturulan bir komisyon belirlendi. Komisyonda yapılan toplantı Sonrasında yılSonunda en az devamsızlık yapan öğrenciye tablet bilgisayar ödülü verilmesi belirlendi.

Okul Müdürü Şakir Ünal, amaçlarının ödül yöntemiyle bir nebzede olsa öğrencilerin devamsızlık sorununu ortadan kaldırmaya hedeflediklerini söyledi.

Ünal, “Bu projenin oluşturulmasında başrol oynayan okul idaresine ve öğretmen arkadaşlara, köy halkına teşekkür ediyorum. Hedefimiz, “Birlikten Kuvvet Doğar” sözü ışığında köy halkı ve okulun bir bütün olduğunu gündeme getirilmesidir” dedi.

Kaynak: İHA