Çü Tıp Fakültesi’nde Yeni Dönem

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Dilek Özcengiz atandı.

Çü Tıp Fakültesi’nde Yeni Dönem
Özcengiz, devir teslim töreninde ‘daha iyi iyinin kötüsüdür’ sloganıyla ilerleyeceklerini söyledi.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Tıp Fakültesi Dekanlığı’na atandı. Özcengiz görevini, düzenlenen törende Prof. Dr. Behnan Alper’den devraldı. Törende konuşan Alper, eski dekan olarak 3 yıl boyunca görev yaptığını belirterek, “Biz elimizden geldiğince bu fakültedeki eğitim düzeyini, kalitesini ve standartlarını yükseltmeye çalıştık. Bu konuda akademisyenlerimiz ve idari personellerimiz, ciddi destekler verdi” dedi

Tıp eğitiminin standartlarının iyileştirilmesi amacıyla yapılan ‘akreditasyon’ oluşumunun içinde yer aldıklarını söyleyen Alper, fakültenin akredite olması için de çaba harcadıklarını anlattı. Alper, “Belli bir noktaya geldik ama hala eksiklerimiz var. Çok mutluyuz ki tıp eğitimini çok iyi bilen Prof. Dr. Dilek Özcengiz, dekan olarak atanmış durumda. Dilek hocamız, bu eğitimlerle ilgili gelinen noktayı çok daha iyi biliyor, daha iyi yerlere taşıyacak. Bu fakültenin kabul edilebilirlik özelliğini hem de ismini belki ulusal düzeyden uluslar arası düzeye taşıyacak bir gayret ve özveri içerisinde olacak. Biz bundan eminiz. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla ve büyük başarı dilekleriyle görevimi, Dilek hocamıza devir ediyorum” diye konuştu.

Yeni dekan Özcengiz ise Alper’in 3 yıl boyunca önemli görevlere imza attığını belirterek, şunları kaydetti: “Behnan hocamızın, fakültemizin akredite olmasına çok büyük katkısı oldu. Akredite olmuş bir kurumun başında dekan olarak görev yapmak gerçekten çok önemli, çok değerli. Bizim hepimizin, daha önceki yönetimlere çok büyük bir borcu var çünkü bu bir bayrak yarışı, her gelenin bir öncekinden daha iyi şeyler yapması lazım. Bu doğrultuda sloganımız ‘daha iyi iyinin düşmanıdır’ ilkesiyle sürecek. Bu kurum duramayacak kıymetli bir kurum çünkü kurum olarak, hem kurum mensuplarına hem topluma hem insanlığa büyük borcumuz var. Elimizden geleni yapacağız.” Konuşmaların ardından, Özcengiz tarafından, katkıları ve çalışmalarından dolayı Alper’e plaket takdim edildi .
Kaynak: İHA