Bitlis Belediyesi’nde Çalışacakların Kuraları Çekildi

İş-Kur Bitlis İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Bitlis Belediyesi’nde görevlendirilecek 150 işçi alımı için noter huzurunda kura çekildi.

Bitlis Belediyesi’nde Çalışacakların Kuraları Çekildi
TYÇP kapsamında Bitlis Belediyesi’nde 9 ay süre ile görevlendirilecek 150 personel için 687 kişi başvurdu. Başvuru neticesinde 100. Yıl İlkokulu’nda noter huzurunda kura çekildi. Kura çekimine Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Haspolat, İş-Kur İl Müdürü Alaattin Arslan, Bitlis 2. Noteri Emel Batur ve başvuran kişiler katıldı.

Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Haspolat, geçtiğimiz yıllarda da TYÇP kapsamında istihdam sağladıklarını belirtti.

Haspolat, “Geçen yıl TYÇP kapsamında istihdam ettiğimiz işçilerden oldukça verim aldık. Çekilecek kurada isimleri çıkacak işçilerimiz 9 ay süre ile çalışma kapsamında olacaklar. Hem kendilerine hem memleketimize hem de belediyemize büyük faydası olacak bu projenin. İş-Kur Müdürlüğü’ne de verdiği destekten dolayı teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Kura çekiminden bir konuşma yapan İş-Kur İl Müdürü Alaattin Arslan, “Bitlis Belediye Başkanlığı işbirliği ile 150 kişiyi işe alacağız ve gördüğünüz gibi noter huzurunda kura çekimlerine başlayacağız. Kura akabinde işe başlayacak olan 150 arkadaşımız asgari ücretli ve sigortalı bir şekilde 9 ay boyunca çalışacaklar. Bu işçiler 9 ay süre ile belediyede altyapı, çevre düzenlemesi, park bahçe düzenlemesi, ağaç dikimi gibi işlerde halka hizmet edeceklerdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 150 asıl ve 40 yedek olmak üzere 190 kişi kurayla belirlendi .
Kaynak: İHA