Başkan Şahin Yeni Girişimcilerle Buluştu

Menemen Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde son bir yıl içerisinde Menemen’de 6 farklı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı düzenlendi.

Başkan Şahin Yeni Girişimcilerle Buluştu
“Girişimcilik Haftası” dolayısıyla Şehir Parkı içerisindeki Belediye Park Cafe’de düzenlediği kokteylde, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak KOSGEB kredilerinden faydalanmaya hak kazanan 172 kursiyerle bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Belediyeciliğin sadece yol, su ve kanalizasyon gibi hizmetlerden ibaret olmadığını hatırlatarak; “Belediyecilik sadece yol, su, kanalizasyon gibi hizmetleri yapmak değildir. Özellikle sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bu ilçede yaşayan bütün vatandaşlarımızın gelişimini sağlamak da bizim görevlerimiz arasında. Bu düşünceyle Belediyemiz ve KOSGEB işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’nın 6.’sını tamamlamış bulunuyoruz. 18 Mart’ta da 7.’si için start vereceğiz. Sadece Belediye olarak böyle bir girişimde bulunmamız çok zordu. Bu anlamda sayın Oğuz Kılınç bize hep destek oldu ve bizi yüreklendirdi. Geldiğimiz nokta da bunun göstergesi. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Eğitimini başarıyla tamamlayan 172 kursiyerden 110’unun bayan olduğuna dikkat çeken Başkan Tahir Şahin şöyle konuştu: “Dünyada yapılan işlerin % 65’ini kadınlar yapıyor, ama durum ekonomiye gelince hak ettikleri payı alamıyorlar. Bu anlamda kursumuza katılıp sertifika alanların çoğunluğunun bayan olmasını çok önemsiyorum. Kendi bulundukları semtte, ilçelerde de böyle kurslar açılmasına rağmen bizim açtığımız kurslara katılmaları bizi onurlandırıyor. Bu anlamda kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Kendilerinden ricam, açacakları yeni işyerlerini ilçemizde hayata geçirmeleridir” Menemen’de yeni girişimciler yaratılmasına sağladığı desteklerinden dolayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür eden KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz Kılınç ise konuşmasında şunları söyledi; “Menemen, diğer ilçelere bakıldığında girişimcilik eğitimleri bakımından oldukça iyi bir konumda. Biz de KOSGEB olarak yürütülen bu girişimcilik çalışmalarına katkı koymaktan mutluluk duyuyoruz. Sertifika alan girişimcilerin çoğunluğunun bayan olması da oldukça önemli. Kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını ve kendi işlerini kurmalarını kurum olarak destekliyoruz. Gelecekte de sizlerin yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz.” Eğitiminin ardından, zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerle birlikte, atık derilerin günlük kullanım eşyası haline dönüştürüldüğü bir işletme açan Saime Ulukaya, tüm kursiyerler adına yaptığı konuşmada, “Eğitim sürecinin ardından Menemen’deki Tarihi Taşhan Çarşısı’nda işyeri açmama da yardımcı olan Belediye Başkanımız Sayın Tahir Şahin sayesinde çeşitli sergilere de katıldık. Destekleri sayesinde engelli vatandaşlarımız bugün üretime dahil edilmiş oldu” diyerek, katkılarından dolayı Başkan Şahin’e teşekkür etti.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz Kılınç, İl Genel ve Belediyesi Meclis üyeleri ile muhtarların da katılımıyla gerçekleşen etkinliğin sonunda; 6. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programını başarıyla tamamlayan 28 kursiyere sertifikaları verildi.

Hatıra fotoğrafı çekilmesi ile kokteyl sona erdi .
Kaynak: İHA