Küçük lokmalara bölüp satabiliriz

Bakan Bayraktar, köprü ve otoyollar için yeni satış modeli üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Küçük lokmalara bölüp satabiliriz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, iptal edilen köprü ve otoyol özelleştirmelerinin “böl ve sat” yöntemiyle gerçekleştirilebileceğini söyledi. Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) üyesi olan Bayraktar, şu anda yeni satış modeli üzerinde çalıştıklarını belirterek birkaç parçaya bölerek satma konusunda planlamalar olduğunu kaydetti. Bayraktar, “Bu daha küçük lokmalar demek. Daha uygun alıcılar çıkabilir. Büyük parça halinde satmanın da ayrı avantajları var” dedi.

DAHA FAZLA GELİR BEKLİYORUZ
Bayraktar, köprü ve otoyollar özelleştirildikten sonra geçiş ücretleri ve zamlar gibi vatandaşı rahatsız edecek diğer olguların yaşanmaması için çalışacaklarını söyledi. Bayraktar, yeni satış süreciyle daha fazla gelir beklediklerini ifade etti.

Van ziyaretinde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında bu yıl 200 bin binayı yıkacaklarını, kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılacak olanlara kira ve kredi faizi desteği sağlayacaklarını söyledi. Bayraktar bu yıl 100 bin kişinin bundan yararlanacağını kaydederek “18 ay boyunca yapılacak kira yardımının maliyeti 1 milyar TL. Hatırı sayılır bir paramız var” diye konuştu.