Karaman’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Karaman’da AK Parti Kadın Kolları, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle bir kutlama programı düzenlendi.

Karaman’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü
OTAĞ Öğretmenevi Tesisleri’nde gerçekleşen programa AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, AK Parti Malatya Milletvekili aynı zamanda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Öznur Çalık, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek ile çok sayıda partili kadın katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Kadın Yuvanın Özüdür” konulu bir konuşma yaptı. Tarihe dönüp baktığımızda altını çizmemiz gereken en önemli konu tarihi yazanların erkekler olduğudur. Tarihi yazanlar erkekler olunca hep anılanlarda erkekler oluyor. Ve kadınlar maalesef kadının adının olmadığı topraklar oluyor. Dolayısıyla bizler tarihi yazan kadınlarız" dedi.

Osmanlı İmparatorluğu konu alan dizelere de değinen Çalık, "Osmanlı İmparatorluğu'nu anlatan dizilere dönüp bakmak istiyorum. O diziler Osmanlı İmparatorluğu'ndaki kadınları ne halde gösteriyor, hepinizin bilgisindedir. Biz ise biliyoruz ki Hürrem Sultan Haseki Hastanesi’nin kurucusudur. Ve tam 75 tane vakfiyenin kurucusudur. Ama bugün seyrettiğimiz dizilerde Hürrem Sultanın bu kadar vakfın kurucusu olduğunu biliyor muyuz?" diye konuştu.

Kaynak: İHA