Aile Eğitim Merkezi’ne Talep Arttı

Ankara Keçiören Aile Eğitim Merkezi’nin aile, beslenme, hukuk, pedagojik ve psikolojik danışmanlık hizmetine talep arttı.

Pedagojik danışmanlık hizmeti, Keçiörenlilerin yoğun ilgisi üzerine haftada 2 güne çıkarıldı.Bireyler ve ailelerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla ücretsiz danışmanlık ve seminer hizmetleri düzenlenen merkezde; Aile, Beslenme, Hukuk, Pedagojik ve Psikolojik Danışmanlık desteği veriliyor. Merkez yetkilileri, haftada birer gün olan pedagojik danışmanlık hizmetini ilgi nedeniyle haftada iki güne çıkardı. Keçiörenliler, merkeze şahsen veya telefonla başvurarak randevu alıyor. Başvuranlar, haklarında kısa bir bilgi alınmasının ardından gerekli alana yönlendiriliyor. Özellikle okul ve kış sezonunda danışmanlıklar daha yoğun şekilde talep görüyor.

Mutlu YaşamA BECERİSİ KAZANDIRILIYOR

Psikolojik danışmanlık için 15 yaş üstü yetişkinler genellikle sorunlarıyla başa çıkma ve çözme, Mutlu Yaşam becerileri kazanma ve stres yönetimi becerilerini elde etme konularında danışmanlık hizmeti istiyor. Haftada ortalama 10-14 başvuru kabul edilirken, seanslar uzmanların gerek gördüğü sürece devam ettiriliyor.Aile danışmanlığı hizmetine genelde aileler, anne-baba ve çocuk, karı-koca, gelin-kaynana olarak aile içi problemlerini çözmek, iletişim becerileri kazanmak için başvuruyor. Haftada ortalama 6-8 seans danışmanlık hizmeti verilirken, seanslar uzman danışman tarafından ailelerin takibi yapılacak şekilde planlanıyor. Hukuk danışmanlığı alanında ise daha çok, boşanma öncesi ve sonrası işlemler ile miras işlemleri konuları ilgi görüyor ve haftada ortalama 4-5 başvuru değerlendiriliyor.2009 yılının kasım ayında kapılarını açan Aile Eğitim Merkezi, ailelerin refah ve mutluluğunu arttırmak için eğitimin öneminin bilincinde olan bir belediyecilik anlayışıyla kuruldu .