Uşak Belediyeler Birliği Aylık Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

İl Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği, aylık olağan meclis toplantısını Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan başkanlığında gerçekleştirdi.

Uşak Belediyeler Birliği Aylık Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
Belediye encümen salonundaki meclis toplantısına kentte tüm belediye başkanları ile birlik üyeleri katıldı.

Toplantıda encümen üyeleri seçiminin yanı sıra birliğin isminin değiştirilmesi ve birliğe üye olmayan gerçek, özel ve hukuk tüzel kişilerinin Uşak Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ne kabulü ve ton başına ödeyeceği bertaraf ücretleri görüşüldü. Ayrıca Uşak İl Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği ismi “Uşak Çevre Birliği” olarak değiştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Ali Erdoğan yeni katı atık düzenli depolama tesisi ile kentin daha temiz olacağını belirtti.

Tesisin kent merkezi ile birlikte ilçe ve belde belediyelerini de kapsıyor olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “ Tesisimizin yapılması ve bugünlere gelmesi için önemli bir mücadele verdik. Tesisimizin sadece kent merkezini değil, bütün belediyeleri kapsaması şüphesiz temiz bir Uşak için önemli bir adımdır. Kentimiz artık tüm belediyelerinde bu sorunu bir daha uzun süre görmeyecek” dedi.

Kentin uzun yıllar boyunca vahşi depolama yöntemi ile Karaağaç Mahallesi’ne çöp bıraktığını ve artık bu durumun tehlike oluşturmaya başladığını belirten Başkan Erdoğan, “ Şehrimize yeni katı atık düzenli depolama tesisini kazandırdık. Kentin 30 yıllık çöp sorunu çözüme kavuştu. Eski çöplükte sürekli çıkan yangınlar hemen yanı başında bulunan ağaçlık alanı tehlikeye düşürüyordu. Şehre çöplükten gelen koku da olumsuz bir etki yapıyordu. Bundan sonra bu sorun artık konuşulmayacak. Sadece kent merkezinde değil, ilçe ve beldelerinde de katı atık ile ilgili bir sorun kalmayacak. Bu konuda bütün belediyelerimiz de duyarlı davranıyor. Ayrıca eski çöp alanı da kötü imajının yerine piknik yapılan güzel görüntüsü ile dikkat çekecek. Buradaki rehabilitasyon ve yeşillendirme çalışmalarını bu yaz başlayacağız.İki yıl sonra bu alan güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.

Kaynak: İHA