Tübitak Araştırma Projeleri Hazırlayan Öğrenciler Vali Erol'u Ziyaret Etti

Elazığ'dan TÜBİTAK'ın ortaöğretim öğrencileri arasında gerçekleştirdiği araştırma projeleri yarışmasına katılmaya hak kazanan öğrenciler ve öğretmenleri Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.

Tübitak Araştırma Projeleri Hazırlayan Öğrenciler Vali Erol'u Ziyaret Etti
TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'na aralarında Elazığ'ın da bulunduğu 8 ilden sorumlu Malatya Bölgesi'nden 72 proje çağrıldığı ve Elazığ'dan da 11 başvurunun değerlendirilerek kabul edildiği belirtildi. Projeleri kabul gören okulların idarecileri ve öğrencileri Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret ederek, projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kabulde bir değerlendirme yapan Daha İleri Hareketi Derneği (Dahider) Başkanı Abdullah Uslu, dernek olarak projelere danışmanlıklar yaptıklarını ve projesi olan öğrencilere proje hazırlama konusunda rehberlik ettiklerini belirtti.

Elazığ Valisi Muammer Erol ise günümüz Türkiye'sinde en ücra yerleşim biriminde ikamet eden ile merkezi yerleşim yerlerinde ikamet edenlerin imkanlara ulaşma konusunda bir farkının kalmadığına ve aynı fırsat eşitliğine sahip olduklarını söyledi.

Her türlü çaba ve emeğin mutlaka karşılık bulacağına vurgu yapan Vali Erol, idarecilere düşen görevin ise gayret ışığını bularak parlatmak ve daha fazlasının yapılması için imkan sağlamak olduğunu söyledi.

Vali Erol daha sonra projesi kabul gören öğrencileri tebrik ederek kitap hediye etti .
Kaynak: İHA