Gül Karaborsaya Düştü

Sevginin en güzel ifadelerinden biri olan ve çiçeklerin efendisi olarak adlandırılan gül 14 Şubat Sevgililer gününün ardından Aydın'da ve ülke genelinde karaborsaya düştü.

Gül Karaborsaya Düştü
Şubat ayının ilk günlerinde tanesi 1 TL olan kırmızı gülün fiyatı 14 Şubat'tan sonra yüzde 1000 oranında oranında zamlanarak fiyatı 10 TL'ye yükseldi. Aydınlı çiçekçilerden Ercan Umurhan, gül bulmakta güçlük çektiklerini ve gülün karaborsaya düştüğünü belirterek "Eşiyle kimse kavga etmesin, bu günlerde ise hiç kimse kavga etmesin. Gül bulup eşinin gönlünü alıncaya kadar akla karayı seçer" dedi.

"ARASI AÇILAN EŞLER İÇİN ÖZEL SAKLANIYOR"

Sevginin en önemli ifadesinin çiçek olduğunu ve çiçekler arasında da gülün yerinin başka olduğunu belirten Aydınlı çiçekçilerden Ercan Umurhan, "14 Şubat Sevgililer gününde milyonlarca gül satıldı. Herkes eşine ve sevgilisine gül aldı. Hal böyle olunca gül adeta karaborsaya düştü. Şimdi gül bulamıyoruz. Piyasada çok az sayıda gül var. Şubat ayının ilk günlerinde tanesi 1 TL'ye satılan gülün fiyatı 10 TL'ye yükseldi. Elimizde olan bir kaç gülü de şimdi satmak için değil eşi ya da sevgilisi ile arası açılanlara saklıyoruz. Eşlerin hiçbir zaman kavga etmemesini hele hele şu günlerde hiç kavga etmemelerini tavsiye ediyoruz. Eşinin gönlünü gül ile almak isteyenler gülü zor buluyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA