Canlı bomba yakalanıp serbest bırakılmış

Alman polisinin DHKP-C’li canlı bomba Ecevit Şanlı'yı yakalayıp serbest bıraktığı ortaya çıktı.

Canlı bomba yakalanıp serbest bırakılmış
Alman polisi, DHKP-C 'li canlı bomba Ecevit Şanlı 'yı bu yüzden serbest bırakmış!

ABD 'nin Ankara Büyükelçiliği 'ne yönelik canlı bomba eylemi gerçekleştiren yasadışı DHKP/C örgütü üyesi Ecevit Şanlı 'nın 2012 'de Alman polisince şüphe üzerine durdurulduğu, ancak üzerinden çıkan Fransız pasaportu nedeniyle serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Milliyet'te yer alan habere göre İçişleri Bakanı Muammer Güler 'in konuğu olarak Ankara 'ya gelen Almanya Kamu Güvenliği Bakanı Hans-Peter Friedrich başkanlığındaki Alman heyeti ile Türk heyeti arasındaki görüşmede ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Türk heyeti, ABD 'nin Ankara Büyükelçiliği 'ne yönelik canlı bomba eylemi gerçekleştiren Ecevit Şanlı 'nın bir süre Almanya 'da yaşadığının bilindiğini açıkladı. Bu açıklama sonrasında Alman heyeti, Şanlı 'nın geçen yıl Almanya 'da yakalandığını bildirdi.

Fransız pasaportu çıkmış


Konuk heyet, yerel polis tarafından durdurulan Şanlı 'nın üzerinden Fransız pasaportu çıkması nedeniyle serbest bırakıldığını açıkladı. Heyet, Şanlı 'nın daha sonra ülkeden ayrılması konusunda ise bilgilerinin olmadığını söyledi. Bu açıklama, Şanlı 'nın geçmişini araştıran ve Türk heyetinde yer alan polis yetkililerinde şaşkınlığa yol açtı. Türk heyeti, Şanlı 'yla ilgili Almanya 'da görev yapan Türk irtibat görevlisine bilgi verilmediğini belirtti. Alman heyeti, Şanlı hakkında şimdiye kadar bilinmeyen bir bilgiyi paylaştıktan sonra iki ülkenin terörle mücadele çerçevesinde ortak çalışma yapmasını teklif etti. Bu teklife Türk heyeti olumlu görüş verdi.

Bu arada, ABD Büyükelçiliği 'ne yönelik eylemi gerçekleştiren Şanlı 'nın Ankara 'daki faaliyetleri konusunda Ankara Emniyeti henüz somut ilerleme kaydedemedi. Gerek ABD Büyükelçiliği 'ne ait gerekse kentteki MOBESE sistemindeki incelemelerde Şanlı 'yla ilgili ipucu bulunamadı. Sadece, Şanlı 'nın eylem için geldiği sırada elçiliğin güvenlik kameralarında 20 saniyelik bir görüntüsü bulunuyor.