Eskişehir Valisi Koçdemir Açıklaması

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ile Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar arasından Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Koçdemir, Eskişehir Valiliği'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, TÜBA ile önemli bir işbirliğine imza atacaklarını belirterek, TÜBA'nın Eskişehir Valiliği'ne destek verip ilgi gösterdiğini kaydetti.

TÜBA'nın Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında kalıcı bilimsel faaliyetler ve akademik destek vereceğini ifade eden Koçdemir, şöyle konuştu:

''Bazı Türk kültür mirasının yaşadığı coğrafyadaki bilimsel faaliyetlerin koordine edilmesi ve işbirliği yapılmasında sivil toplum örgütlerinin kuruluşuna öncülük edecekler. TÜBA'nın desteği, başkentlik faaliyetlerine zenginlik katacak. Bilim ve üniversite şehri Eskişehir, bu işbirliğiyle Türk dünyasının Türk kültür mirasıyla ilgili araştırma merkezi haline gelecek. Bunun temelleri atılıyor.''

-''Türk Dünyası Kültür Başkentliği çok büyük bir şereftir''-

Prof. Dr. Acar da Türkiye'nin önemli illerinden Eskişehir'in, Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak görevlendirildiğini hatırlattı.

TÜBA'nın bünyesinde seçkin bilim insanlarını barındırdığını anlatan Prof. Dr. Acar, şöyle devam etti:

''Türk Dünyası Kültür Başkentliği çok büyük bir şeref ve önemli bir fırsattır. Bu önemli etkinliğe TÜBA olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Kültür Başkentliği Türk dünyası açısından önemli bir faaliyet. Türkiye, ekonomik büyüklük bakımından dünyada ilk 20 ülke arasında. Türkiye'miz daha da güçlenecek. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kapsamında gerçekleşecek faaliyetlere bünyemizde bulanan seçkin bilim insanları ve Türk bilim camiasıyla elimizden gelen katkıyı vereceğiz.''

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Acar ile Koçdemir arasında protokol imzalandı. Prof. Dr. Acar, Koçdemir'e ''İslam'da bilim ve teknik'' konulu bir kitap hediye etti. Koçdemir de Prof. Dr. Acar'a , üzerinde el işlemeli ''Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti'' logosunun bulunduğu tabak hediye etti.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA