Bosiad’tan Milas’ta Girişimcilik Kursu

Bodrum Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) ile Küçük ve Orta ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme Birliği (KOSGEB) işbirliği ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"nin yeni dönemini Milas’ta başlattı.

Bosiad’tan Milas’ta Girişimcilik Kursu
BOSİAD tarafından Bodrum’da verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin bir yenisi Milas’ta düzenlendi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Labranda Toplantı salonunda Milas Kaymakamı M.Bahattin Atçı, Milas İlçe Emniyet Müdürü Harun Selim Budak, Okul Müdür ve yöneticileri, BOSİAD Başkanı Mustafa Er ve 30 kursiyerin katılı ile gerçekleşen toplantı BOSİAD’ın sunumunun izletildiği görselle başlatıldı.

Kaymakam Bahattin Atçı’nın teşekkür konuşmasının ardından BOSİAD Başkanı Mustafa Er kursiyerlere girişimcilik ve ticaret konusunda tecrübelerini aktararak sözü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini verecek olan BOSİAD yönetim kurulu üyesi Mehmet Billorer’e bıraktı.

Konukların ayrılmasının ardından 30 kişilik katılımcı gruba Billoer tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmeye başladı.

Geçen yıl 345 kişiye eğitim vererek belgelerini verdiklerini ve bunlardan 40-45 tanesi iş yerlerini kurarak bu destekten faydalandıklarını belirtti.

Billorer, bu senede 300 kişinin üzerinde müracaat olduğunu ve hala da müracaatların devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi ‘’ Şuan ki planlamalarımıza göre 7 grupta eğitim vereceğiz, talep olursa grup sayısını arttırabiliriz. Bir dönemde, 30 ar kişilik gruplar halinde, 9 gün sürecek olan kursta toplam 70 saat eğitim alacaklar’’ dedi.

Mehmet, Billorer kurs süresince verilecek eğitim konularını şöyle anlattı: "KOSGEB’ in bu desteği nasıl verdiğinden başlayarak, pazarlama, pazarlama planlaması nasıl yapılmalı, iş planı nasıl yapılır. İşletme nasıl kurulmalı, devamında neler yapılmalı konularından 9 gün boyunca eğitim verilecek’’ Billorer, hemen iş kuracaklara ilk grupta yer vererek mümkün olduğunca daha fazla insanı bu destekten yararlandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA