Ak Parti Muş Milletvekili Çakar Açıklaması

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, en büyük sorunun eğitim sorunu olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'nın Bakanlar Kurulu'nda yapılan revizyonla Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilmesinin ardından, komisyona yeni üye olarak AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar seçildi.

Milli Eğitim Komisyonu'nda görev yapacak olan Çakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş'ta eğitim alanındaki yatırımlara ağırlık vermek için planlama yapıldığını belirtti.

Muş'ta ihtiyaç duyulan yatırımları, kısa sürede hayata geçireceklerinin müjdesini veren Çakar, ''Bölgenin en önemli sorunu eğitimdir. Eğitim yatırımları ihmal edilmiş. Eğitimde fiziki mekan olarak yetersiz durumdayız. İl genelinde derslik ihtiyacının hat safhada olduğunu tespit ettik. Derslik noktasında çok ciddi bir talep var. Geçen yıl il genelinde 300 derslik tamamlanarak faaliyete girdi. Ancak hala açık kapatılamadı. Eğitim alanında ihmal edilen yatırımlar en büyük yaradır'' dedi.

Muş'ta bu yıl derslik ihtiyacının giderilmesi için program yaptıklarını ve bu yıl 750 derslik yapılmasını hedeflediklerini bildiren Çakar, Muş'a bir yılda eğitim yatırımı için 7.7 milyon lira bütçe ayrıldığını kaydetti.

Çakar, şunları dile getirdi:

''Valilikle birlikte program hazırladık ve ihtiyaçları belirledik. Elimizde belirli tip projeler var. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan yerlere okul yapımı için çok ciddi bir çalışma yapacağız. Bu yıl içinde ilk ve ortaokullarda 618 dersliği tamamlayarak eğitime kazandırmayı hedefledik. Liselerde yapılacak dersliklerle, bu yıl yaklaşık 750 derslik yapıp eğitim ve öğretime kazandırmayı planlıyoruz. Bu çok ciddi bir rakam. Ortalama 10 yılda yapılabilecek derslik sayısını, bir yılda yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili kaynak sorunu yok.''

Muhabir: Kadir Tunç / Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA