Müebbet Hapis Cezası İstemiyle Yargılanmaya Başladı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde boşandığı eşini bıçakla yaraladığı iddia edilen kişi, müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, ''Kasten öldürmeye teşebbüs etmek'' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Seyfettin Korkmaz ve 3 avukatı ile müşteki Seval Aktaş'a İzmir Barosu'nca atanan 17 avukat katıldı.

Sanık Korkmaz, Seval Aktaş ile 2003 yılında evlenip, 2011 yılında boşandıklarını, bu evlilikten bir kızlarının olduğunu belirtti.

Eski eşinin, daha sonra başkasıyla evlenmek istediğini kendisine söylediğini anlatan Korkmaz, bunun üzerine kendisinin de kızının velayetini istediğini ancak Seval Aktaş'ın hakaret ederek bunu reddettiğini bildirdi.

Aktaş'ın ''Kızıma bu kişiye baba dedirtip soyadını da değiştirteceğim'' dediğini öne süren Korkmaz, bunun üzerine Aktaş'ı kolundan bıçakladığını söyledi.

Korkmaz, olay anında duyduğu bu cümle nedeniyle kendinden geçtiğini ve kaç kez vurduğunu hatırlamadığını dile getirerek, öldürme kastının bulunmadığını savundu.

Duruşmada tanık olarak ifadesine başvurulan Seval Aktaş'ın karşı komşusu Aynur Günebakan, sanığı tanımadığını, gelen kavga sesleri üzerine kapıya yöneldiğinde kilitli olmayan kapısının birden açıldığını ve komşusu Seval'in, ardından da sanığın içeri girdiğini söyledi.

Sanık olarak yer alan kişinin, Seval'i kapının arkasına sıkıştırıp bıçakla vurmaya başladığını, bu sırada onun arkasından elini tutup, daha fazla vurmasına engel olmaya çalıştığını anlatan Günebakan, ''Baş edemeyeceğimi anlayınca balkona çıkıp yardım istedim. O sırada kaçmış gitmiş. Hemen sonra Seval kucağımda bayıldı. Ambulans çağırıp hastaneye kaldırdık. Sanığın elindeki bıçak çift tarafı tırtırlıydı'' diye konuştu.

Sanık avukatları ise yaptıkları savunmada, müvekkillerinin aleyhine olan ifadeleri kabul etmediklerini, olayın bir aile içi kavga sonucu meydana gelen yaralama olduğunu ve olaya müştekinin sebebiyet verdiğini ileri sürdü.

Taraflar arasında öldürmeyi gerektiren bir husumet olmadığını ve sanığın eylemini kendisinin sonlandırdığını savunan avukatlar, suç vasfının sanık lehine değişebileceği için müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Sanık avukatları, ayrıca müşteki hakkında olayın ardından alınan sağlık raporlarını kabul etmediklerini, Adli Tıp Kurumu'ndan yeni rapor alınmasını talep ettiklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suç niteliği, suçun işlendiği yönünde kuvvetli şüphenin bulunması ve kaçma şüphesi nedeniyle tahliye istemini reddetti.

Çeşme ilçesinde ikamet eden müştekinin, delilleri sunması ve ifadesinin alınması için Çeşme Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına da karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Bayraklı'da geçen yıl 10 Mart'ta meydana gelen olayda, Seval Aktaş , eski eşi Seyfettin Korkmaz ile aralarında yaşanan tartışma sonrası bıçakla yaralanmış, komşusunun evine kaçan Aktaş, ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA