Madrid'de Türk Sanat Günleri

İspanya'nın başkenti Madrid'deki dünyaca ünlü uluslararası çağdaş sanat fuarı ARCO'nun bu yılkı konuk ülkesi olan Türkiye, birçok sanat dalıyla İspanyol sanatseverlerin karşısına çıkmaya başladı.

ARCO fuarı 13-17 Şubat tarihleri arasında yapılacak olmasına rağmen Türk sanatının çok yönlü olarak tanıtıldığı aktiviteler şimdiden başladı.

Aralarında ''Uzak'', ''Üç Maymun'', ''Tatil Kitabı'', ''Kader'', ''Gitmek: Benim Marlon ve Brandom'' ve ''Pandora'nın Kutusu'' gibi filmlerin de olduğu 14 Türk filmi 24 Şubat'a kadar Madrid'deki sinemalarda izlenebilecek. 2000'li yıllarda öne çıkan ulusal ve uluslararası festivallerde başarı yakalamış 13 film de 9-17 Şubat tarihleri arasında ''Türk Belgeselleri Kuşağı'' adı altında izleyici ile buluşacak.

Ayrıca 2013 Venedik Bienali'nde de Türkiye'yi temsil edecek video sanatçısı Ali Kazma'nın çalışmaları şubat ayı boyunca her salı günü Madridlilerin beğenisine sunulurken, diğer bir Türk sanatçı Hüseyin Çağlayan'a ait video performansları da 11-17 Şubat tarihleri arasında gösterilecek.

Türkiye'nin konuk ülke olarak ARCO'ya katılımı dolayısıyla 14 Şubat'ta düzenlenecek etkinlikte ise performans sanatçısı Eser Selen sahne alacak.

Bu arada Madrid'deki Türk sanat günleri boyunca Türk sanatçıların ve sanat otoriterlerinin katılacağı çok sayıda seminer ve oturum organize edilecek.
Kaynak: AA