Mardin’de Gönül Elçisi Kampanyası Başlatıldı

Mardin’de Vali Turhan Ayvaz’ın katılımıyla 'Gönül Elçileri Koruyucu Aile' toplantısı yapıldı.

Mardin’de Gönül Elçisi Kampanyası Başlatıldı
Mardin Valiliği Nişli Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Turhan Ayvaz, Emniyet Müdürü Derviş Kara, Vali Yardımcıları Hüseyin Avcı, Selim Palamut, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Turhan Ayvaz, Mardin’de mutlaka gönül elçileri koruyucu aile olabilecek ailelerin varlığına inandığını belirterek, yuvadaki bu çocukları sıcak aile ortamına kavuşturabilecek herkesi gönül elçisi koruyucu aile olmaya davet etti. Vali Ayvaz, "Gönüllü elçisi olarak Mardin olarak çok gerideyiz. Başka illerde binlerle ifade edilirken, maalesef Mardin’de bu sayı 15’i bulmaktadır. Gönüllü elçiliği hepimiz yapabiliriz. Bunu üzerimize bir vazife olarak görmeliyiz. Bu iş vicdani olarak yapılmalıdır. Herkesi gönül elçisi olmaya davet ediyorum.” dedi

Mardin Çocuk Yuvası Müdürü Hülya Savaş ise aile ortamına sahip olmayan çocukların olumsuz bir neslin temelini oluşturduğunu, yarınlar için bu umutları çoğaltmanın ellerinde olduğunu söyledi.

Savaş, proje hakkında şu bilgileri verdi: ”Müdürlüğümüzde 4 yatılı, 1 gündüzlü 4 özel olmak üzere 9 kuruluşla hizmetleri sürdürmekteyiz. Ayrıca Bakanlığımızca yeni yüzümüz olan Çocuk Evleri Projesi kapsamında 3 çocuk evi açılmış, 3 çocuk evinin de tefriş işlemi devam etmektedir. Tefrişi tamamlanacak çocuk evleri ile birlikte toplam 6 çocuk eviyle hizmetlerine devam edecektir. Çocuk evlerinin sayılarını belirlenen program kapsamında artırılacak.” şeklinde konuştu.

'Gönül Elçileri ve Koruyucu Aileleri' konulu iki kamu spotu kalabalık gruba izletildi. Katılımcılara broşür ve CD dağıtımı yapılarak, bilgilenmeleri sağlandı. Program sonunda Vali Turhan Ayvaz, kampanyaya katılarak gönül elçisi oldu .