Mali’nin İzleyeceği Yol Haritası Belli Oldu

Afrika Birliği, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Batı Afrika Ülkeleri’nden oluşan uluslararası bir grup Brüksel’de düzenlenen toplantıyla Mali’de izlenecek bir yol haritası üzerinde anlaşmaya vardı.

Avrupa Birliği’nin ev sahipliğini yaptığı toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Malili yetkililer tarafından sunulacak, ülkede seçimlerin düzenlenmesi ve ülkenin kuzeyinin yeniden ele geçirilmesini de içeren bir yol haritasının benimsenmesini desteklediğini ifade etti.

Fransa başta olmak üzere, AB üyesi ülkelerin, Afrika Birliği’nin ve ECOWAS’ın Mali’ye destek vermeyi sürdürdüklerini dile getiren Ashton, uluslararası kamuoyunun da Mali’deki halkı korumak için kendi sorumluluklarının farkına varması ve çabucak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Ashton, AB’nin Mali’ye destek konusunda kendi üzerine düşeni yaptığını vurguladı.

Basın toplantısında konuşma yapan bir diğer isim de Mali Dışişleri Bakanı Tieman Coulibaly oldu. Coulibaly, Mali hükümeti tarafından sunulan yol haritasının destek grubu tarafından kabul gördüğünü söyleyerek Mali’nin de bu karara saygı duymak adına, yol haritasını geciktirmeden faaliyete geçireceğini ifade etti.

Sunulan yol haritasının geçici hükümet tarafından elde edilen en büyük başarı olduğunu kaydeden Coulibaly, “Bu bizim, kalkınma yardımı ve bütçe desteği gibi alanlarda ilerlememize olanak sağlayacak ve MISMA için daha fazla kaynak kullanabilmemize imkan tanıyacaktır” dedi.

Kaynak: İHA