Esenler Halkı 2012'nin En Başarılı İsimlerini Seçti

Esenler Belediyesi, Esenler halkının oylarıyla 2012'nin en başarılı isimlerini “Esenler Türkiye’nin ‘En’lerini Seçiyor 2012” töreniyle ödüllendirdi.

Esenler Halkı 2012'nin En Başarılı İsimlerini Seçti
Törende ödüle layık görülenlere ödüllerini takdim eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “İşini iyi yapanlara bu memlekette çok ihtiyaç var.” dedi.

Esenler Belediyesi, siyasetten sanata, spordan iletişime, iş dünyasından sivil toplum kuruluşlarına kadar 2012 yılına damga vuran isimleri seçti. Esenler Belediyesi tarafından 3’üncüsü düzenlenen “Esenler Türkiye’nin ‘En’lerini Seçiyor 2012” oylaması sonucunda Esenler halkı, verdiği oylarla alanlarındaki en başarılı isimleri ödüllendirdi. Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, ödül alan birçok ünlü isim ve Esenlerliler katıldı.

'VALİ MUTLU: İŞİNİ İYİ YAPANLARA BU MEMLEKETTE ÇOK İHTİYAÇ VAR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başkan Göksu’yu töreni düzenledikleri için tebrik ederek, “En olmak kolay değil, zor bir şey. Büyük mücadele gayret gerekiyor. İşinizi çok iyi yapmanız gerekiyor. Esenlerde insnımız bunu çok güzel yapıyor. İşini iyi yapanlara bu memlekette çok ihtiyaç var. Bu nedenle enlerin sayılarının artmasını istiyoruz. Başarılarınızın devamlı olmasını temenni ediyorum. Yolunuz açık olsun. Enler sıralamasında en üstlerde olmanızı diliyorum” diye konuştu.

Vali Mutlu, ‘En iyi Drama Dizisi’ kategorisinde ödüle layık görülen Huzur Sokağı dizisinin oyucuları Kutsi, Selin Demiratar ve Sinem Öztürk’e ödüllerini verdi.En İyi Sabah Haber Programı dalında ödül alan televizyoncu Fatih Portakal’a ödül veren Vali Mutlu, Portakal’a “Beraber program yapalım mı?” sorusunu sorması üzerine salonda bulunan herkesi güldürdü.

Kaymakam Nazım Madenoğlu, “75 bine yakın insanımız Türkiyenin enlerini seçti” diyerek, ödüle layık görülen isimleri tebrik etti.‘En Sevilen Kadın Programı’ kategorisinde ödüle layık görülen, “Esra Erol’da Evlen Benimle” programının suncusu Esra Erol, ödülünü Başkan Göksu’nun elinden aldı. Törenin 1’inci yılında da ödül aldığını dile getiren Erol, “Bu yılda ödül aldım. 1’incisinde de almıştım ama 2’ncisinde alamamadım. Başkanım acaba 2’ncisinde sevilmeyecek ne yaptım” diyerek salonda bulunanları kahkahaya boğdu.Uluslar arası Alanda En Başarılı Kurum’ dalında birinci olan Türk Hava Yolları (THY) adına ödülü Genel Müdür Temel Kotil aldı. Kotil, “Bu ödül 30 bin çalışana ait. Önemli olan sanat ve bilim adında ödüller almak. Bu alanda ödül alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Geçen ay hayatını kaybeden ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand Yılın En İyi Erkek Haber Sunucusu ödülüne layık görüldü.

Mehmet Ali Birand’ın yayınlanan video gösterisi salondan büyük alkış aldı.Esenler halkının oyları ile seçilen yılın ‘en’leri şöyle;En beğenerek izlediğiniz Televizyon Kanalı: TRT
En iyi Haber Kanalı: Kanal 24
En İyi Ana Haber Programı: Samanyolu Ana Haber
En İyi Sabah Haber Programı: Fatih Portakal ile Çalar Saat-Fox TV
En İyi Erkek Haber Sunucusu: Mehmet Ali Birand- Kanal D
En İyi Kadın Haber Suncusu: Ece Üner-Habertürk
En İyi Radyo Kanalı: Radyo 2000
En iyi Radyo Programcısı: Erkan Koç- Radyo 7
En İyi Haber Portalı: www.haber7.com
En iyi Drama Dizisi: Huzur Sokağı-ATV
En İyi Komedi Dizisi: Seksenler- TRT 1
En Sevilen Kadın Programı: Esra Erol’da Evlen Benimle- ATV
En İyi Yarışma Programı: Kim Milyoner Olmak İster? – ATV
En İyi Spor Programı: Telegol-TV 8
En İyi Türk Filmi: Fetih 1453
En İyi Kadın Oyuncu: Meryem Uzerli
En İyi Erkek Oyuncu: Kenan İmirzalıoğlu
En Başarılı Edebiyatçı: İskender Pala
En Beğenerek Okunan Gazete: Zaman
En İyi Özel Haber Yapan Gazete: Yeni Şafak
En Başarılı Spor Adamı: Fatih Terim
En Başarılı Sporcu: Aslı Çakır Alptekin
En iyi Spor Yazarı: Ümit Aktan
En İyi Sivil Toplum Kuruluşu: İHH
En İyi Yardım Kuruluşu: Kimse Yok mu Derneği
Uluslar arası Anlamda En Başarılı Kurum: THY
En Başarılı Kamu Kurumu: Diyanet İşleri Başkanlığı
En Başarılı İş Adamı/İş Kadını: Güler Sabancı
2012 Özel Ödülü: Akit Gazetesi