Egiad, Global Compact’a Üye Oldu

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni resmen kabul ederek, Global Compact olarak adlandırılan dünya çapındaki kurumsal yönetim ağına katıldı.

Türkiye’de TÜSİAD, TİSK, TOBB, Sabancı Holding, KALDER gibi önemli kurum, şirket ve sivil toplum kuruluşlarının imzaladığı Global Compact, dünyadaki en yaygın gönüllü sorumluluk projesi olarak görülüyor.Konuyla ilgili açıklama yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, bu ağa katılan Ege Bölgesi ve İzmir’deki ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi.

Global Compact üyeliğinin 15 Ocak 2013 tarihi itibariyle resmen başladığını kaydeden Kaya, “4 Ocak 2013 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a hitaben yazdığım niyet mektubuyla başlayan süreç sonunda, 15 Ocak tarihinde aldığımız resmi yazıyla EGİAD’ın üyeliğe kabul edildiği bildirildi.

Bu çok güzel ve önemli bir gelişme. Sadece derneğimiz değil, bölgemiz ve kentimiz açısından da bir ilk teşkil ediyor. Türkiye’deki en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olma yolundaki hedefimiz, bu sözleşmeye kabul edilerek bir bakıma tescillenmiş oldu. Sorumluluk sahibi olma ve ciddi çalışmalar sergileme alanında önemli sivil toplum örgütlerinin kabul edildiği bir uygulama olan Küresel İlkeler Sözleşmesi, çalışmalarımızı ileri boyutlara taşımamıza yardımcı olacak.” dedi.