Vali Erol Açıklaması

Elazığ Valisi Muammer Erol, Anadolu Ajansı'nın 100. Yıl Vizyonu'yla ilgili, ''Bu vizyonla Anadolu Ajansı, Anadolu'nun kurtuluş hareketinde aldığı ilhamla dünyanın dört bir yanında bu memleketin insanlarının sesini, yüreğinin sesini, o yüreğinin sesinin ortaya koyduğu güzellikleri duyurur'' dedi.

AA Elazığ Büro Sorumlusu Ömer Fansa, Vali Muammer Erol'u ziyaret ederek bir süre görüştü. Vali Erol'a AA foto muhabirlerinin 2012 yılı içinde Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmelere ilişkin çektiği fotoğrafların yer aldığı AA Almanağı'nı takdim eden Fansa, ayrıca AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk'ün mektubunu sundu.

Fansa, Vali Erol'a AA'nın çalışmalarını, yurt dışı açılımlarını ve 100. Yıl Vizyonu çerçevesindeki hedeflerini anlattı, ayrıca AA Sivas Bölge Müdürlüğü'nün AA Almanağı'nda yer alan haber ve fotoğraflarını gösterdi.

Vali Erol, Anadolu hareketini AA'nın duyurduğunu belirterek, ''Anadolu Ajansı'nın kendisine belirlediği yeni hedeflerin 2023 vizyonuyla uyumlu, onu destekler mahiyette olması gerekli, öyle de oluyor. Fiziki gelişmeler, iletişim ve ulaşım imkanları da bunu biraz daha kolaylaştırıyor'' dedi.

AA'nın, kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma hedefinin artık dünyanın her yerini hedef aldığının altını çizen Vali Erol, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Yapılan çalışmaların önce bizim insanımıza sonra da dünyaya duyurulması bizim elimizde. Herhangi bir yanlış katkıya, yorumlamaya meydan vermeden doğru bir şekilde duyurulması da önem taşıyor. Bu vizyonla Anadolu Ajansı, Anadolu'nun kurtuluş hareketinde aldığı ilhamla dünyanın dört bir yanında bu memleketin insanlarının sesini, yüreğinin sesini, o yüreğinin sesinin ortaya koyduğu güzellikleri duyurur.''

Muhabir: Emrah Gökmen

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA