Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Gerginliği Devam Ediyor

Edirne’de son bir haftadır süren şehirlerarası ulaşım gerginliği bugün de devam etti.

Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Gerginliği Devam Ediyor
Otogarın yanındaki bir benzinlikten otobüs kaldıran firmanın çarşıdaki bilet satış noktasını mühürlemek isteyen zabıta ekipleri, firma çalışanlarının tepkisiyle karşılaştı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken zabıta ekipleri bilet satış noktasını mühürleyemeden geri döndü. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan iki firmanın otogardan otobüs kaldırma konusundaki anlaşmazlığı ile başlayan kaos devam ediyor. Otogara giremediği için benzinlikten otobüs kaldıran bir firmanın kent merkezindeki bilet satış noktası sabah saatlerinde Edirne Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlenmek istendi.

ZABITA EKİPLERİ İLE FİRMA ÇALIŞANLARI TARTIŞTI

Kervansaray dış dükkânlarında hizmet veren bilet satış noktasını mühürlemek isteyen zabıta ekipleri, firma çalışanlarının tepkisiyle karşılaştı. Ekiplere, bilet satış noktasını mühürletmeyen firma çalışanları uzun süre zabıta ekipleri ile tartıştı. Mühürlemenin doğru bir karar olmadığını savunan firma çalışanları yasal prosedürler çerçevesinde çalıştıklarını ve bu doğrultuda halka hizmet ettiklerini söyledi.

Zabıta ekipleri ile firma çalışanları arasında tansiyon zaman zaman yükselirken olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Firma çalışanlarının direnişiyle karşılaşan zabıta ekipleri, bilet satış noktasını mühürlemeden olay yerinden ayrıldı.

SEDEFÇİ: YASAL OLMAYAN BİLET KESİMİ YAPILIYOR

Olay meydana geldikten 1 saat sonra bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise söz konusu firmanın otogarda yer almak için Edirne Belediyesi’ne başvurmadığını belirtti.

Otogarı tam 7 kez ihale ettiklerini kaydeden Sedefçi, “Son ihalemizde 2 grup yarıştı. Otogar, 600 bin TL civarında bedel artışıyla ihale edildi. Otogarda şu an 30 firma hizmet veriyor ve hepsi memnun. Fakat bir firma Edirne Belediyesi’ne başvurup yer talebinde bulunmadı. Resmen illegal iş yapmaya çalışıyorlar. Otogar kurmak belediyeler yetkisindedir. Şu an bu firma benzinliği otogar olarak kullanıyor. Benzinlikte bir yangın çıksa ne olacak insanların hali? İllegal iş yapılması mümkün değil. Şu an ayrıca yasal olmayan biletler kesiliyor. Kaza olsa sigorta diye bir şey yok ortada. Otogarda yazıhanesi olan firma şehir merkezinde bilet satma hakkına sahiptir. Bu şartnamede yer alan bir madde” dedi.

“KENTTEKİ BAHAR HAVASI BOZULMASIN”

Yasal olmayan bir konuyu düzeltmek için mühürleme yaptıklarına da dikkat çeken Sedefçi, “Mühürleme yapıyoruz, halkı da yanına alarak sorun çıkartıyorlar. Zabıta ekiplerime hakaret edip saldırıyorlar. 3 kez art arda mühür bozdular. Biz de savcılığa verdik ve yasal takibatı başlattık. Otogar kimsenin babasının çiftliği değil. Edirne’deki bir iki insan kentteki bahar havasını bozmasın. Yasal olmayan bir işi yapmadıkları için engellemeye çalışıyorum ama otogara da girmeyin demiyorum. Gelsinler, talep etsinler, otogara girsinler” diye konuştu.

Kaynak: İHA