MHP Grup Toplantısı…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın TBMM’de Boşnak ve Kafkasya’dan gelenlerle ilgili sözlerine, “Dağda Mehmetçiğe sıkılan kurşunla, Meclis’te sarfedilen bu aşağılık düşünceler arasında hiçbir fark yoktur.

Bilinsin ki, Kafkaslar’dan, Balkanlar’dan bir sebeple göç eden aziz milletimin muhterem fertlerine son yurdumuz analarının ak sütü gibi helal olup, asıl sahipleri onlardır” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında, BDP’nin Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin polislere silah çekmeye yeltenmesi ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın TBMM Grup Toplantısında söylediği sözlere tepki gösterdi. Etnik temelli bölücü mihrakların, AK Parti mutfağında sütten çıkmış ak kaşık haline dönüştüğünü ifade eden Bahçeli, “Türksüz millet, milletsiz Türk arayışları; kimliksiz millet, milletsiz kimlik talepleri ahlaksızca ilerletilmekte ve propagandası yapılmaktadır. Irkçılık virüsü, millete nifak sokma yüzsüzlükleri bizzat bölücülük limanına demir atan AKP, BDP, İmralı ve Kandil organizasyonuyla yönetilmekte ve yaygınlaştırılmaktadır” dedi.

Türk milleti ağır bir baskı ve dayatmayla karşı karşıya olduğunu savunan Bahçeli, “İmralı canisi Başbakan’ın yeni gözdesi, yeni sırdaşı ve yeni ortağı olarak gittikçe sivrilmektedir. Umutlar milletimizin kanını döken caniye bağlanmaktadır. Bebek katilinden sihirli dokunuşlar, tılsımlı sözler, esrarengiz yöntemler beklenmektedir. AKP, tam olarak BDP’nin klonlanmış, PKK’nın genetiği değiştirilmiş değişik formatından başka bir şey değildir” dedi.

“MEHMETÇİĞE SIKILAN KURŞUNDAN FARKI YOK”
BDP’li Binici’nin Viranşehir’de yaşanan olaylar sırasında polise silah çekmeye teşebbüs etmesine de değinen Bahçeli, “Aklı ve gönlü dağda kalmış, fikri ve insan sevgisi kurumuş BDP’li sefiller Başbakan’ın yanında hizalanmış, yanında çözüm sırasına girmiştir. Bu insaniyet ve merhamet yoksunlarının eğer ellerine fırsat geçerse ne yapacakları, hangi zalimlikleri gösterecekleri ve kinlerini nasıl kusacakları ortadadır” dedi.

BDP’li Sırrı Sakık’ın TBMM Genel Kurulu’nda ‘Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz’ sözlerini hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi: “Bize göre, dağda Mehmetçiğe sıkılan kurşunla, Meclis’te sarf edilen bu aşağılık düşünceler arasında hiçbir fark yoktur. Bilinsin ki, Kafkaslar’dan, Balkanlar’dan bir sebeple göç eden aziz milletimin muhterem fertlerine son yurdumuz analarının ak sütü gibi helal olup, asıl sahipleri onlardır. Hiç kimse asalet, hamiyet ve vakarla bütünleşmiş kardeşlerimize yabancı ve sığıntı muamelesi yapamayacaktır. Bu ahlaksızlığın, bu marjinal ve ufalayıcı kafa yapısının her şartta da karşısına dikilir ve Allah’ın izniyle haddini bildirmekten de çekinmeyiz.”
Kaynak: İHA