Cinnet Getiren Erin Ailesi Yıkıldı

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı İğneli Jandarma Karakol Komutanlığı'nda cinnet getirerek 3 arkadaşını şehit eden, kendisi de intihar girişiminde bulunan askerin Sakarya'da ki ailesi haber üzerine yıkıldı.

İğneli Jandarma Karakol Komutanlığı'nda cinnet geçirerek piyade tüfeğiyle ateş açtığı aynı koğuşta ki 3 arkadaşını şehit eden daha sonra kendisini vurarak intihar girişiminde bulunan jandarma er Samet M.'nin (21) Sapanca İlçesi Rüstempaşa Mahallesi'nde ki ailesi, olayı öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Askerin annesi ve bazı yakınları fenalaştı.

Rüstempaşa Mahallesi Nazım Özkılıç, yaşananları internetten ve haberlerden öğrendiklerini söyledi.

Yaşananlara çok üzüldüklerini ifade eden Özkılıç, Samet M.'nin iyi, kendi ailesiyle veya bölgesinde arkadaşlığını yapan, arkadaşlarına bağımlı, iyimser ve herkese yardım edecek pozisyonda olan bir insan olduğunu dile getirdi. 'Kendisini askere güle oynaya gönderdik' diyen Özkılıç; "Psikolojik sorunları, herhangi bir şeyi yok. Gençliğin vermiş olduğu şeyler olabilir ama, kendi ailesiyle veya bölgesinde arkadaşlığını yapan, arkadaşlarına bağımlı, iyimser, herkese yardım edecek pozisyonda olan bir insan. Okul dönemlerinde de öyleydi. Böyle bir durumla karşılaşacağımızı hiç tahmin etmemiştik. Şu an kesin bir bilgi bilmiyoruz. Basın ve internet yoluyla öğrendiğimiz kadarıyla psikolojik durumdan dolayı böyle bir şeye kalkışmış. Yani olaydan çok çok üzgünüz. Öyle bir şey yapacak bir çocuk da değildi. Hatta buradan güle oynaya gönderdik. Aslanlar gibi."Özkılıç, Samet M.'nin evin tek oğlu olduğunu, bir kız kardeşinin bulunduğunu sözlerine ekledi. Samet M., girdiği bunalım sonucu G-3 piyade tüfeği ile aynı koğuşta 3 arkadaşını şehit etmiş, kendisini de yaralamıştı. Yaralı jandarma er Samet M. Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı .