Belde Nüfuslarındaki Artış Dikkat Çekiyor

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ilçe ve illerden giden nüfusla bazı belde nüfuslarını arttığına dikkat çekerek, “Ekmek yediğiniz yerin ekmeğini kesmeyin” dedi.

Belde Nüfuslarındaki Artış Dikkat Çekiyor
Tokat’ın Turhal ilçesinde merkez nüfusu düşerken beldelerde nüfusun arttı. Turhal merkez nüfusunda azda olsa düşüş varken, beldelerde yükseliş olmasına dikkat çeken Başkan Gözen, “O yükselişler umarım ilçelerden giden yükselişlerdir. Halkımızın buna çok dikkat etmesi lazım. Yani ekmek yediği yerin ekmeğini kesmemesi lazım. Beldeler bizim beldelerimiz ama 1200-1300 olan belde nüfusları 2 bini geçti. Bu nereden gidebilir diye düşündüğümüzde ilden ilçelerden gitti. Bu şekilde bir kaybımız oldu ama çok fazla bizleri etkileyecek şekilde bir kayıp değil” dedi.

Başkan Gözen, 2014 yılı itibariyle Turhal nüfusunda 2 binin üzerinde bir artış beklediklerini belirterek, “Turhal’da 24 bin konutun 3 binin boş olduğunu su sayacı uygulamasında öğrendik. Şuanda nüfus olarak kaybımız var. Kasabalara gidenleri biliyoruz. Zile’ye gidenleri bilemiyoruz. 200’ün üzerinde kasabalara gidenleri geri çevirdik. Önümüzdeki yıl bunun düzeleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA