Ganalı sır uçağın altından çete çıktı

İstanbul’a acil iniş yaptıktan sonra eksik belge nedeniyle bekletilirken içinden 1.5 ton altın çıkan uçakla ilgili Ganalı maden kralı Bedzrah yakalandı. Polis şimdi çetenin peşinde...

Ganalı sır uçağın altından çete çıktı
İstanbul Atatürk Havalimanı 'nda, belgeleri eksik olduğu için 18 gün bekletildikten sonra Dubai 'ye gönderilen Türk kargo şirketi ULS Havayolları uçağındaki 1.5 ton altının ardındaki sır perdesi aralanıyor.

Gana 'dan gelen uçakla ilgili olarak altını Dubai 'ye gönderen ve Gana 'nın maden kralı olarak tanınan Peter Kofi Bedzrah yakalandı. Gana 'dan yola çıkan uçak 1 Ocak tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı 'na yakıt ikmali için acil iniş yapmıştı. Uçağın belgeleri eksik olduğu için 18 gün bekletilmiş, uçağın içinde 80 milyon dolar değerinde 1.5 ton altın bulunmuştu. Belgeleri 18 gün sonunda yurtdışından getirtilerek tamamlanan uçağın Dubai 'ye gitmesine izin verildi. Yeni ortaya çıkan detaylara göre ise Gana Madencilik Dairesi uçakla ilgili olarak ilginç belgeler hazırladı.

Ticari değeri yokmuş
İddiaya göre kurum, altınla ilgili olarak “hiçbir ticari değeri yok, laboratuvar analizleri için kullanılabilir” raporunu verdi. Raporun 31 Aralık tarihinde aceleyle hazırlanıp, 1 Ocak tarihi için hemen imzalanması da dikkat çekti. Polis Gana Madencilik Dairesi 'nin verdiği raporla ilgili olarak bir çetenin arandığını açıkladı. Gana 'nın en önemli madenlerinden biri olan Omanye Altın 'ın sahiplerinden Peter Kofi Bedzrah da operasyon çerçevesinde yakalandı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı olayla ilgili olarak, “Gana 'dan bir özel uçak geliyor. Türkiye 'ye getirilen ürünü 24 saat içerisinde beyan etmeleri gerekiyordu. Henüz bir beyan yok. Bir beyan vermeden kalkması mümkün değil, bekleniyor” açıklamasını yapmıştı. Uçağa beyanı geç verdiği için de 152 lira ceza kesilmişti.