Erbil'de Kanser Hastalarına Moral Günü

Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrinde, "Dünya Kanser Günü" nedeniyle kanserli hastalara moral günü düzenlendi.

Erbil Sağlık Müdürlüğü tarafından Minare Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, kanserli hastalara moral verilecek çeşitli programlar yapıldı.
Çok sayıda kanser hastasının katıldığı programda konuşan Erbil Sağlık Müdürü Magdid Hıdır, kentte yakında kanser hastalığı teşhis için özel bir hastane açacaklarını söyledi.

Kanser hastalığından kurtulan Gulala Pişderi isimli kişi hastalara moral vermek için geldiğini ifade ederek, "Ben başardım onlar da başarırlar. 2007 yılında kanser hastalığına yakalandım. Kanseri yenen birisi olarak bu hastalığın çaresi insanlarla iç içe olmak, ümitsizliğe düşmemektir diyorum” ifadesini kullandı.
Helat Omer adlı vatandaş ise kanser hastalığını üzüntüden uzak durarak yendiğini belirterek, "Doktorum bana kanser hastalığına yakalanmışsın dediğinde hiç üzülmedim. Çünkü ben çocuklarım için yaşacağıma karar vermiştim ve bu hastalığı böyle yendim. Bu hastalığa yakalanan diğer hastalara sesleniyorum; hiçbir zaman ümitsiz olmayınız. Bu hastalığın dermanı sağlıklı yemek ve iyimserliktir”. dedi.

Erbil Sağlık Müdürlüğü kentte 6 bin kişiye kanser tanısı konduğunu bunlardan 305 hastanın tamamen iyileştiğini, 700 hastanın ise geç teşhis yüzünden hayatını kaybettiği açıklandı.

Etkinliğin sonunda kanser hastalığına yakalanan çocuklara özel hediyeler dağıtıldı.