DHKP-C bir açıklama ile eylemi üstlendi

Ecevit Şanlı'dan "feda savaşçımız" diye bahsedilerek intihar eylemcisi olduğu teyit edilen açıklamada eylemin amacına yönelik olarak ABD karşıtı sözler sıralandı.

DHKP-C bir açıklama ile eylemi üstlendi
SALDIRI SURİYE İÇİNMİŞ

Açıklamada Türkiye ve ABD'nin Suriye politikalarına yönelik olarak 'Suriyeli işbirlikçi çapulcuları topraklarımızda eğitip silahlandırıp Suriye halkını katletmek için geri gönderiyor. Suriye halklarıyla, Türkiye halkları kardeştir. Emperyalistlerin çıkarları için topraklarımızın Suriye'ye karşı kullanılmasını istemiyoruz ' ifadeleri kullanıldı.

İMRALI SÜRECİ


Açıklamada, hedeflerden birinin de İmralı süreci olduğu 'Kürt milliyetçileri ve reformizm emperyalizmden bağımsız olunamayacağını savunuyor. Kürt milliyetçi hareket kurtuluşu emperyalizmle ve oligarşiyle uzlaşmakta aramaktadır ' sözleriyle ifade edildi.

Açıklamada Son olarak 'Devrimcilere demokratlara aydınlara, sanatçılara ve AKP muhalifi olan halkın her kesimine saldırmaktan vazgeçin ' denilerek Son DHKP-C operasyonlarına dikkat çekildi.

ALİŞAN DESİNLER

Yürüyüş dergisinin haberine göre ise Ecevit Şanlı, muhtar olan amcasının nüfusa yazdırırken kendisine Ecevit adını verdiğini belirterek 'Anam, babam Alişan koymuşlar ismimi. Ben resmi işlemler dışında kullanmadım. Alişan olarak anılmak istiyorum ' vasiyetinde bulundu.