Chp Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin:

Çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere üç gündür İzmir’de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Sayın Sakık'ın sözlerini kendisine yakıştıramadım.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin:
Ama özür dilemesi erdemli bir davranıştır, kendisine teşekkür ederim" dedi.

Ziyaretinin son gününde Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği Hamsi Şöleni'ne katılan ve burada bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in, "Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşit göremezsiniz" şeklindeki açıklamalarına karşılık olarak, "Kafkaslardan, Balkanlardan gelenler, haddinizi bileceksiniz. Oradan gelip, hele dağdan gelip bağcıyı kovma hakkına sahip değilsiniz" şeklinde açıklama yapmasını kınadı.

Keskin, Sakık'ın daha sonra yanlış anlaşıldığını belirterek özür dilemesini ise erdemli bir davranış olarak değerlendirip, Sakık'a teşekkür etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, herkesin sözlerine dikkat etmesi gerektiğini kaydederek, "Türkiye’nin güzelliklere, paylaşmaya ve birlikteliğe ihtiyacı var. TBMM vekili olarak görev yapan insanların Türkiye’deki değişik etnik gruplarla ilgili onları rencide edecek ya da sistemin dışına itecek açıklamalar yapması hoş ve doğru değil. Bir tarafta, kendileriyle ilgili değerlendirmelerden rahatsız olan Sayın Sakık’ın başka etnik gruplar hakkında böylesine değerlendirme yapmasını doğrusu Sırrı Sakık’a yakıştıramadım. Daha özenli ve dikkatli bir üslup kullanmaya Türkiye’nin ihtiyacı var. Bütün siyaset adamlarının bu anlayış içinde olması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Keskin, Sakık’ın özür dilemesini erdemli bir davranış olarak nitelendirerek, "Eğer hatasını gördü ve yanlışlığını anladıysa bu bir erdemdir. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA