Bbp'den Bdp Milletvekili Buldan'a Tepki

Büyük Birlik Partisi , BDP milletvekili Pervin Buldan'a, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i eleştirmesi nedeniyle tepki gösterdi.

BBP Kocasinan İlçe Başkanı Ömer Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, ''Öncelikle Kayseri'mize valilik görevi yaparken bir çok değerler katan, bir çok hizmetlerde bulunan yeni İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler'e görevinde başarılar diler, vatana, millete hayırlar getirmesini temenni ederiz'' ifadelerini kullandı.

BDP milletvekili Pervin Buldan'ın eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in görevden alınmasına ilişkin sözlerini eleştiren Yıldız, şunları kaydetti:

''Buldan, bakan için sözlerinde, 'Bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir, en büyük beladır, ondan kurtulduğumuz için şükrediyoruz' diyor. Sen milletvekili olarak şerefli Türk polisini rahatlıkla tokatlayacaksın, etrafı yakıp yıkacaksın, terör estireceksin, terörizme yandaşlık edeceksin, İçişleri Bakanı da sana ve senin gibilere müdahale etmeyecek mi- Yeni İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler'in, bunlara kesinlikle pabuç bırakmaması gerekmektedir. Temennimiz ve arzumuz bundan ibarettir. PKK terör örgütü yandaşları görev ehlininin görevden alınmasını zil takarak, oynayarak kutlarlar ve zafer sarhoşluğu ile o Anadolu yiğitlerine lanetler okurlar. Biz de bu kutlamalarında kullanmak üzere kendilerine kına gönderiyoruz. Kendileri için hayır getirir umarım. Cenab-ı Allah onları bildikleri gibi yapsın.''

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA