Vali Yardımcısı Bilal Ölmez:

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ilde pazaryerlerinde atık sebze-meyve toplayan vatandaşların tespitinin yapılarak yardıma muhtaç ise yardım edildiğini bildirdi.

Vali Yardımcısı Bilal Ölmez:
Vali Yardımcısı ise, bazı kişilerin ihtiyacı olmadığı halde pazaryerinden atık topladığını tespit ettiklerini söyledi.

Kütahya’da geçtiğimiz günlerde bir yapılan bir toplantıda bir gazetecinin Vali Kenan Çiftç’ye pazaryerlerinde atık sebze ve meyve toplayan ihtiyaç sahiplerinin olduğunu, valilik olarak o kişilere yardım yapılıp yapılmadığını sorması üzerine konuyu araştırdıklarını bildiren Vali Kenan Çiftçi, tespitler doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine Sosyal Yardımlaşma aracılığıyla yardımların ulaştırıldığını söyledi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ TEK TEK TESPİT EDİYORUZ”

Vali Kenan Çiftçi, “Bütün mahallelerde yardıma muhtaç vatandaşlar tespit ediliyor. En Son bu amaçla yapılan çalışmalarda Maltepe, Mecidiye Mahallesi’nde 13 haneye gidilmiş olup buradan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hizmet alan ailelerin olduğu ve diğer ailelerin yardıma muhtaç olmadığı tespit edilmiştir. Salı pazarında atık sebze meyve toplayan bir kişi tespit edilmiştir ve vakfımız tarından yardımlar ona ulaştırılmıştır. İlimizin önemli caddelerinde de kağıt mendil satan ve dilenen kişiler tespit edilmektedir. Cumhuriyet caddesinde dilenen ve kağıt mendil satan vatandaşa rastlanılmamıştır. Gazeteci Hatipoğlu’nun “İhtiyaç sahiplerinin tespit edilerek yardımların yapılmasının temenni etmesinin ardından ilimizin Gar binasına da gittik. Orada da dilenen bir kişiye rastlanılmadı” dedi.

Vali Çitçi, “Yardıma muhtaç herkese ulaşmak istiyoruz, bizim göremediğimiz, tespit edemediğimiz kişiler varsa bize ulaşsınlar” ifadelerini kullandı.

“DURUMU İYİ OLANLAR DA ATIK SEBZE TOPLUYOR”

Vali Yardımcısı Bilal Ölmez de bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili şöyle konuştu: “Bize gelen temenniden Sonra biz çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Son çalışmalarımızdan edinilen tespitlere göre 24 şahsın atık sebze ve meyve topladığı görülmüştür. Bu şahıslardan 12 tanesinin ekonomik durumu iyiydi. Hatta bir tanesi ev almış ve iş yeri var ama bir şeyler topluyor, böyle bir durumla da karşılaştık. 12 vatandaş ise yardım alabilir durumdaydı. Tespit edilmesi durumunda sadece fakir ailelere değil eğitim, dul, yaşlı yardımı gibi birçok kalemde yardım yapacağız.”
Kaynak: İHA