Suşehri’nde Mera Tespit Çalışmaları Başladı

Sivas’ın Suşehri’nde Mera, yaylak, ve kışlakların tespit, tahdit ve tahsis çalışmaları yapılmak üzere İlçeye bağlı 70 köy ve 1 belde 2013 yılı programına alındığı bildirildi.

Suşehri’nde Mera Tespit Çalışmaları Başladı
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arif Küsmüş yaptığı açıklamada, “Mera, yaylak ve kışlak varlığı ile hayvancılık potansiyeli dikkate alınarak İlçede komisyona bağlı olarak çalışacak ve tespit, ölçme, harita yapma ve yer gösterme çalışmalarını yapmak üzere teknik ekipler oluşturulacak. Yapılacak bu çalışmalar sonucu ilçemiz ve köylerindeki mera alanları, yaylaklar ve kışlaklar belirlenmiş olacaktır” dedi.

Küsmüş açıklamasının devamında , “4342 Sayılı Mera Kanununun 6.maddesi gereği, Mera, yaylak, ve kışlakların tespit, tahdit ve tahsis çalışmaları yapılmak üzere İlçeye bağlı 70 köy ve 1 belde 2013 yılı programına alınmış bulunmaktadır. Yapılan program çerçevesinde Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Mera Teknik ekiplerince bu çalışmalar İlçemizde 27.05.2013 tarihinde başlayacak ve 15.09.2013 tarihinde tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA