Köylüler Traktörleriyle 2b Eylemi Yaptı

İzmir'in Bornova ilçesindeki köylerde yaşayan vatandaşlar, 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek olduğu için traktörleriyle protesto eylemi yaptı.

Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne gitmek isteyen grup, güvenlik güçleri tarafından ikna edilmeleri üzerine köylerine döndü.Bugün sabah saatlerinde Yakaköy meydanında toplanan Çiçekli, Beşok, Karaçam, Yakaköy, Sarnıç, Kurudere, Damlacık, Ulucak ve Çamiçi köylüleri, 2B kapsamındaki arazi rayiç bedellerinin yüksek olması, bölgenin birinci derece sit ilan edilmesi sebebiyle gayrimenkul satılamaması yüzünden ve arazilerinin kendilerine ücretsiz verilmesi talebiyle eylem başlattı. Tepki amacıyla traktörleriyle şehir merkezine gitmek isteyen grup, tedbir alan polis ve jandarma ekipleri tarafından Manisa-İzmir Karayolu MTA lojmanları önünde durduruldu. Traktörlerine, "Toprağımızı koruyoruz, köylüyüz. onurluyuz" yazılı pankartlar asan köylüler, Bayındırlık ve Milli Emlak İl Müdürlüğü'ne isteklerini içeren dilekçelerini vermek istediklerini söyledi.

Kortejin önünün kesilmesi sırasında köylülerle güvenlik güçleri arasında sözlü tartışmalar olurken Manisa-İzmir yolu da bir süre trafiğe kapandı.Kendilerini dışlanmış hissettiklerini söyleyen, köylüler adına konuşan bir kişi, "Biz tapu verilecek diye sevinirken geçiminden aciz köylüye, ödeyemeyeceği bedeller sundunuz. Köylü milletin efendisiydi, bizde efendilik kaldı mı arkadaşlar?" dedi.

Görüşmeler sonucu köylüler, aralarında seçtikleri heyetin, dilekçelerini ilgili kurumlara iletmesi konusunda görüş birliğine vardı. Daha sonra korna çalarak 57. Topçu Tugayı önündeki kavşaktan evlerine döndüler .