Gümüşhane’de Kadın Meclisi Kuruldu

Gümüşhane’de Kent Konseyi bünyesinde Kadın Meclisi kuruldu ve Gümüşhane’nin en büyük kadın örgütü olma özelliğini aldı.

Gümüşhane’de Kadın Meclisi Kuruldu
Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi tarafından Avrupa Birliğinin desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen “Kadın Dostu Kent Gümüşhane” projesi kapsamında dernek başkanı ve Kent Konseyi Genel Kurul Üyesi Aynur Çubukçu’nun 25 Eylül 2012 tarihinde Kent Konseyine yaptığı teklifle çalışmalarına başlanan Kadın Meclisi resmen kuruldu.

Kent Konseyi binasında gerçekleşen toplantıyı Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Kent konseyi yürütme kurulu üyelerinden Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube müdürü Meltem Irkın tarafından oluşturulan divan yönetti.

Çalışma ve İşkur Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı’nın kadın meclisinin önemini, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir’in de Kent Konseyinin yaptığı çalışmaları anlatmasının ardından seçimlere geçildi.

Toplam 39 kişinin oy kullandığı seçimde Meclis Başkanlığına Selime Turban, Melek Genç Taştan ve Naciye Akagün'ün aday oldu. Üç aşamalı yapılan seçimin sonucunda Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu Mazlumların ve Mültecilerin Haklarını Koruma Komisyonu Başkanı Melek Genç Taştan, Kadın Meclisi Başkanı seçildi.

Toplantıda Meclis Başkanı seçimlerinin ardından Kadın Meclisi Yürütme Kurulu seçimi yapıldı. Tek aşamalı yapılan seçim ile Müzeyyen Özyurt, Rabia Şişman, Ayşe Sağırkaya, Nermin Dabağ, Selma Kaya, Naciye Akagün, Nefise Tuğba Seğmen, Selime Turban, Kumru Taş, Neslihan Ilgaz, Leyla Bostancı, Aysel Akçay, Arife Eleman, Gözde Aras, Kadın Meclisi Yürütme Kuruluna seçildi.

Seçimlerin ardından Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Sevgi Yumağı çalışmalarından dolayı Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu'ya ve Dernek Saymanı Hülya Aydın'a, Kadın Çalışma Grubu başkanı olarak yaptığı çalışmalardan dolayı da Müzeyyen Özyurt'a Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından verildi.

Seçimli genel kurulun sonunda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kent konseyinin Gümüşhane’ye büyük katkıları olduğunu belirterek, kadın meclisinin kurulmasıyla kent konseyinin daha üst bir verimle çalışacağına inandığını belirtip, yeni seçilenlere başarı diledi .
Kaynak: İHA